Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Guldtuben fick över tusen anmälningar – det här händer nu

Dela på Pinterest
Youtubegalan Guldtuben och dess arrangör Splay mötte stark kritik efter årets gala – och har nu fått in över tusen anmälningar.

En månad har gått sedan Youtubegalan Guldtuben gick av stapeln på Cirkus i Stockholm. Fina priser som Årets youtuber, årets vloggare och årets stjärnskott delades ut och röda mattan glänste som aldrig förr.

Men det var flera som var missnöjda med galans upplägg och arrangörerna bakom.

Några dagar efter Guldtuben hade galan och arrangören Splay fått in över 120 anmälningar till Konsumentverket – där de flesta handlade om missvisande marknadsföring.

Flera ansåg nämligen att galan mer eller mindre var riggad, då det inte framgick hur omröstningens upplägg gick till.


"Till nästa år behöver vi en gala som anordnas av flera nätverk, det är så viktigt att alla får en rättvis chans. Guldtuben ska vara för alla!", sa Joakim Lundell på scenen när han mottog pris för Årets Youtuber.

Nu, en månad senare, har galan fått in över 1100 anmälningar, något Breakit var först med att rapportera om.

– I dagsläget har vi fått in 1180 anmälningar mot Splay för i huvudsak vilseledande marknadsföring, säger Niklas Eklöf på Konsumentverkets presstjänst till Modette.

Men trots den massiva kritiken så kommer inte Konsumentverket agera.

– Som det ser ut idag kommer vi inte att agera utifrån detta eftersom vi inte ser något juridiskt problem som faller under Konsumentverkets verksamhetsområde, säger Niklas.

Vad som händer efter dessa tusentals anmälningar är alltså ... Ingenting.

Här är allt från röda mattan på Guldtuben 2017

Därför skulle Therese Lindgren aldrig köpa "Sugar bear hair"

Här är vinnaren av "Årets youtuber" på Guldtuben 2017

Så många priser vann Jocke och Jonna på Guldtuben 2017

Gilla Modette på Facebook!