Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 saker du inte behöver sluta med bara för att du är gravid

Dela på Pinterest
Nu går vi till botten med några av myterna kring saker du måste sluta med när du blivit gravid.

Koffein
Enligt experter så har koffein bevisat sig vara dåligt för gravida. Hur mycket du kan få i dig innan det blir skadligt varierar dock. Men så länge det är under 150-300 milligram per dag så så är det ingen fara.

Sushi
Skippa bitarna med rå fisk och se till att råvarorna är färska och av god kvalité. Så kan du göra rullar med goda saker som tillagad teriyaki-lax, avocado, gurka och annat smaskigt som är okej att äta enligt den Amerikanska föreningen för gravida.

Motion
Många skippar träningen under graviditeten då de tror att det kan vara skadligt, vilket egentligen är helt fel i de flesta fallen. Motion kan faktiskt hjälpa kroppen att förbereda sig inför att föda och det kommer bli så mycket lättare att återhämta sig efteråt. 

Slingor
Enligt de här experterna så kan bara väldigt små mängder av hårfärgen absorberas av huden. Och det är så pass små mängder så att det inte är skadligt för fostret. Samma sak gäller även när du ammar.

Ett glas vin
Enligt en studie som Sientific American skriver om utfördes på mer än 1600 danska femåringar så ska det inte vara skadligt att dricka ett glas vin då och då om du är gravid. Barn med mödrar som drack upp till 8 glas med alkohol i veckan visade inte inte några hälsoskillnader i jämförelse med barn med mödrar som avstått helt från alkohol.

Mer:

Det här händer om du dricker alkohol när du äter p-piller 

Det här händer om du röker när du är gravid

Därför får du blekta fläckar i trosorna

Gilla Modette på Facebook!

Källa: Purewow