Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför ska tjejer få högre bidrag än killar enligt Bianca Ingrosso

Dela på Pinterest
Tjejer behöver mer stöd än killar på den ekonomiska fronten menar nu Bianca Ingrosso.

Är det något som är säkert så är det att det inte är gratis att vara tjej och det vill Bianca Ingrosso att tjejer ska få ersättning för.

- Med mens kostar det väldigt mycket pengar att ha tamponger, bindor och jag måste köpa Ipren och Alvedon extra mycket när jag har mens för jag får extrema menssmärtor. Vissa måste gå till läkare och köpa bedövning, säger Bianca i videobloggen.

Något mer som kostar är akut p-piller, preventivmedel och extra trosor som förstörs av mens. Det är en av anledningarna till att tjejer borde få ett större bidrag än killar.

– CSN, studiebidrag och allt sånt man får när man pluggar på gymnasiet och universitet är väl typ exakt samma för tjejer och killar? Och jag tycker det är ganska sjukt att vi tjejer inte får iallafall 300 kronor mer i studiebidrag och CSN, säger Bianca.

Idag kan Bianca försörja sig själv, men hon vill slå ett slag för alla de kvinnor och unga tjejer där ute som inte har den möjligheten.

– Vissa har inte den möjligheten att de har föräldrar som kan ge dem en månadspeng utan vissa lever helt fult ut på CSN och studiebidrag. Alla vi tjejer har mens och då behövs tamponger, det behövs bindor, det behövs dagen efter-piller, säger Bianca i videobloggen.

Bianca säger att det är riktigt sjukt att tjejer har så mycket kostnader utan att ens få en femtiolapp extra i månaden.

Håller du med Bianca?

Mer:

Bianca Ingrosso om sin smärtsamma abort: "Ärligt talat"

Biancas bästis och bloggare – här är Benjamin Ingrossos flickvän

Bilden visade Bianca Ingrossos pojkväns beteende – då rasade läsarna 

Gilla Modette på Facebook!   

Bildkälla: Bianca Ingrosso

TYCK TILL
Hot or Not?
Borde tjejer få högre bidrag än killar?