Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Det här blir Musikhjälpens tema 2017

no title
Dela på Pinterest
Musikhjälpen 2017 drar igång den elfte december och nu släpper SVT och Sveriges radio årets tema.

Musikhjälpen är tillbaka även i år och glasburen kommer i år stå i Umeå, där programledarna kommer låsas in i en glasbur under en vecka för att samla in pengar till välgörenhet.

Förra årets tema var "Barn i krig har rätt att gå i skolan" och glasburen höll då hus i Örebro. Men i år är det fokus på sexhandel.

"Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri. Tabut kring ämnet är stort samtidigt som miljontals barn drabbas och får men för livet", skriver Radiohjälpen på hemsidan.


Därför kommer Musikhjälpen 2017 att ha temat "Barn är inte till salu". 

Musikhjälpen startar elfte december och pågår i en vecka framåt.

– Pengarna vi kommer samla in i december kan till exempel användas till att sprida information i förebyggande syfte, skapa säkra zoner för barn så att de inte hamnar i riskområden för att säljas och rehabilitering av de som lyckats ta sig ur sexhandeln, säger Per Byman, generalsekreterare för Radiohjälpen i ett pressmeddelande, skriver Expressen.

Mer:

Läs mer om hur mycket pengar Musikhjälpen samlat in tidigare år här

Gilla Modette på Facebook!