Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Nej Mia Skäringer, det är inte roligt att se dig trycka ner tjejer

Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes redaktör Lisa Olsson har tröttnat på komiker som gör narr av tjejer.

Var och varannan dag poppar det upp en ironisk sminktutorial eller andra parodier på hur överdrivet, pinsamt och hjärndött beteende vi tjejer har. 

Ena dagen är det den uttalade feministen Ulrikke Falch som driver med skönhetsbloggare genom att förlöjliga deras sminktutorials, och andra dagen så är det den folkkära Mia Skäringer som gör parodier på tjejer som vill lägga upp snygga bilder på Instagram.

Är det inte någon av dem så är det Lucas Simonsson som valsar runt i en peruk eller någon annan som också vet att det går hem att driva om tjejer på sociala medier.

Tidigare i somras drev Mia Skäringer om Hannah och Amandas Instagraminlägg och i sin senaste "humorvideo" på Instagram så gör hon en ironisk parodi på Blondinbella.

Mia, likt Ulrikke har oftast ett politiskt ställningstagande i sina inlägg, men jag köper inte det. Att spela in humoristiska filmsnuttar där de gör narr av tjejer är inte kul och det gör absolut ingenting FÖR tjejer.

Att jag lägger ner tid på att ta snygga bilder till min Instagram gör mig inte ytlig och töntig, och om jag vill göra en jävla sminktutorial så kan jag väl få göra det utan att ni ska få mig att framstå som en pinsam och hjärndöd tjej – för det är det enda era "ironiska humorklipp" får mig att göra.

Ni kan säga vad ni vill, att det ni gör krossar normer, går emot patriarkatet eller vad som. Men det enda ni gör är att få tjejer att skämmas över sig själva och ge människor ytterligare en chans att garva åt dem.

Tjejer kan tjäna lika mycket på sina sociala medier som ett manligt fotbollsproffs, men jag har aldrig sett en ironisk parodi på en kille som lägger ner flera timmar, varje dag, på att trixa med en boll.

Se Mias video nedan:


Mer:

Mia Skäringers video får folk att se rött: "Blir besviken"

Nej, Vildes Instagram är varken rolig eller feministisk

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: TT