Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

6 sätt att få bort äckliga småkryp från hemmet

Dela på Pinterest
Att få besök av småkryp i hemmet är aldrig trevligt. Här är några sätt du kan bekämpa djuren – på egen hand.

1. Städning

Städning är såklart A och O när det gäller de flesta småkryp. De trivs ofta inte i helt rena miljöer, så gör rent hemmet ordentligt och ofta. Inte bara plocka undan utan dammsuga, torka lister, tömma lådor, torka ur skåp, torka golv. Smådjur kan ofta gömma sig, så städar du mycket så hittar du förhoppningsvis dem! 


2. Rödceder

Att ha rödceder hemma är perfekt för dig som inte undvika spindlar, pälsängrar, silverfiskar, malar eller myror. Småkrypen gillar inte lukten och letar sig vidare till andra platser om de känner doften. På bilden ser ni galgar, kulor och tärningar från Åhlens. 


3. Stäng fönster

Flera djur kommer givetvis utifrån. Så testa att stänga fönster, dörrar och andra öppningar och se om det blir bättre. 


4. Pepparmynta 

Precis som rödceder är pepparmynta ett bra knep att ta till. Småkryp, mest spindlar, gillar inte doften och drar gärna när pepparmyntan kommer fram.


5. Tvätta kläder

Upptäcker du malar bland dina kläder så ska du tvätta i 60 grader eller frysa kläderna. Det dödar djuren och dina kläder blir djurfria. 


 6. Professionell hjälp

Upptäcker du att djuren inte försvinner från ditt hem så kan du behöva professionell hjälp, av exempelvis Anticimex. Detta gäller direkt om du misstänker vägglöss, då du inte kan bekämpa det själv.  


Mer:

8 fel du gör med din foundation – och hur du egentligen ska göra

Här är det magiska silverschampot bloggprofilerna använder

Gilla Modette på Facebook!