Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Maxinne vill hjälpa andra med eksem: "Det blir verkligen bättre"

Dela på Pinterest
Maxinne Björk lever med eksem, utslag och allergier. Nu vill hon hjälpa andra som är med om samma sak.

Bloggaren Maxinne Björk lyfter ofta frågor om kropp och själ i sina kanaler och skriver om allt från resor till djupare inlägg om tantra.

Häromdagen visade Maxinne upp sina utslag och eksem för att uppmuntra sina läsare att ta hand om sig själva och berätta om vad som hade hjälpt henne. 

Några av de saker som påverkar henne är klimatet och stress, något hon försöker motverka genom att varva ner och ta hand om sig själv.

"Det blir verkligen bättre när man lägger manken till att faktiskt göra det bästa av situationen istället för att gräma sig över hur jobbigt det är, då matar man liksom den dåliga energin med ännu mera dålig energi - så blir det istället en enda stor negativ soppa. Så att ta sig tid och ta hand om sig själv i en stressig miljö är så viktigt, skriver Maxinne i ett blogginlägg.

I somras reste Maxinne till Frankrike, där hon deltog i en ritual där hon fick tid till att jobba med sig själv för att acceptera eksemen.
"Jag manifesterade denna gång att jag måste en gång för alla skapa någon form av självacceptans för när jag får mina allergier och eksem. Det är ju tydligen bara så jag ser ut ibland. Vissa föds enfärgade och vissa är tydligen prickiga eller fläckiga", skriver Maxinne.

Att jobba med sin självkänsla så ofta man kan är superviktigt. Oavsett om det eksem eller något annat komplex så kan det vara bra att göra som Maxinne gjorde den där kvällen i Frankrike.

"Jag försöker att inte låta detta komma över mig som den en gång i tiden gjorde utan innan jag gick och la mig igår så kollade jag mig i spegeln, la min händer över ansiktet och gav mina utslag lite kärlek och sa till mig själv att jag duger som jag är och att jag är rätt snygg ändå", skriver Maxinne på bloggen.

Mer:

Maxinne Björk, 25, dricker sin egen mens: "För mitt välmående"

5 saker jag inte kan leva utan: Maxinne Björk

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: Maxinne Björk