Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så tar du dig in i modebranschen – 5 smarta tips

no title
Dela på Pinterest
Drömmer du om att jobba inom modebranschen? Här ger vi dig våra bästa tips.

1. Praktik

Att skaffa en praktikplats är verkligen A och O när det gäller flera olika yrken, inte minst modebranschen. Allt från modemagasin, affärer, pr-kontor eller som stylist. Kanske höra om någon behöver lite extra hjälp? All erfarenhet är bra erfarenhet! 

2. Instagram

Vill du syssla med mode så är faktiskt Instagram ett bra verktyg. Snygga bilder, snyggt flöde och massa stylish outfits kommer få din framtida arbetsgivare att bli nöjd – då mode och Instagram faktiskt går hand i hand flera gånger. 


3. Studera smart

Pr, media, marknadsföring, ekonomi, mode och kommunikation. Välj en utbildning där du kan nischa dig till mode. Modejournalist, stylist, inköpare, pr, designer – det finns så många olika vägar att gå och ibland kan det faktiskt krävas en utbildning. Tips! Skaffa dig en praktikplats i samband med utbildningen.

4. Klädbutik

Där jobbar du med mode, inköp, kunder, marknadsföring, service – ja, allting! I en klädbutik kan du klättra dig uppåt.

5. Nätverka

Följ folk på Instagram, kommentera, gå på events, håll dig uppdaterad, prata med folk! Att nätverka sig fram i en bransch går verkligen om man bara vill. Du lär dig mycket på vägen och knyter goda kontakter!

5 nätverk för unga som vill boosta karriären

5 saker du ska göra om du vill nå dina drömmar

Karriärhetsen är lika farlig för unga som kroppshetsen

Gilla Modette på Facebook!