Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Ellen Bergström blev misshandlad av sitt ex – nu berättar hon

Dela på Pinterest
Efter "MeToo" kampanjen har Ellen Bergström nu tagit sig mod till att öppna upp och berätta om misshandeln i hennes tidigare förhållande.

Hashtagen "MeToo" har under de senaste dagarna exploderat efter att tjejer har skrivit öppet om sexuella övergrepp och trakasserier som de blivit utsatta för.

Flera svenska kändisar har gått ut och berättat om hur de blivit förtryckta. Några kända män har även klivit fram och erkänt att de själva har förtryckt kvinnor genom sin sexualitet.

Rörelsen blir bara större och större ju fler som träder fram och nu berättar även Ellen Bergström om hur hennes ex-pojkvän misshandlat henne i ett tidigare förhållande.

Ellen Bergström misshandlad av Ex-pojkvännen

"För drygt 3 år sen satt jag ihopkurad mot väggen, darrade i total chock och såg rätt in i hans svarta ögon. Mannen jag älskade fick mig att vråla efter hjälp från någon annan. Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv som jag var då, men också varit rädd i efterhand för att prata om det", skriver Ellen i ett inlägg på Instagram.

Ellen har tidigare berättat om misshandeln i podcasten "Nemo möter", där hon klargör tydligt att det inte handlar om hennes senaste ex-pojkvän Mike Radoor.

Ellen Bergström misshandel podd

"Det känns fortfarande overkligt att det hänt mig. Starka Ellen. Hur fan kunde det ske. Men det är just det. Det spelar ingen roll vem du är, man KAN inte se på en människa att den är en misshandlare", skriver Ellen i inlägget. 

Slutligen tackar Ellen Cissi Wallin och Lulu Carter för att de öppnade upp debatten för alla och att hon finns där om någon följare vill prata.

Ellen Bergström misshandlad av ex-pojkvännen


Blir du eller har du blivit sexuellt trakasserad? Hit kan du vända dig.

1. Du kan kontakta din vårdcentral.

2. Du kan kontakta skolkuratorn om du går i skolan.

3. Du kan kontakta studenthälsan om du studerar på universitetet eller högskola.

4. Är du under 18 år kan du kontakta barn- och ungdomspsykiatrin, Bup.

5. Är du under 25 år kan du kontakta en ungdomsmottagning.

Ring telefonnummer 1177 om du vill ha hjälp med var du kan söka vård, skriver Vårdguiden.se.

Mer:

Här är svenska kändisarnas berättelse om #MeToo

Därför skriver alla "#MeToo" just nu

Jag hoppas ni skäms varje gång ni sagt att kvinnor överrreagerar

Gilla Modette på Facebook!