Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Kenza Zouiten gråtfärdig efter besöket hos gynekologen

Dela på Pinterest
Kenza Zouiten Subosic är missnöjd efter ett gynbesök i Stockholm förra veckan – och nu svarar mottagningen på kritiken.

Kenza Zouiten Subosic har tidigare skrivit på sin blogg att hon misstänker att hon har endometrios, något var tioende person som har mens drabbas av, enligt Vårdguiden.

bloggen skriver nu Kenza att hon besökte en gynmottagning i Stockholm, Mamma Mia, för att kolla så allt stod rätt till, men att hon gick därifrån gråtfärdig.

"Jag känner att jag inte blev tagen på allvar hos den jag gick till i veckan", skriver hon.

Kenza skriver att hon hade läst på om ämnet Endometrios, men att sköterskan som hon träffade verkade arg över att Kenza läst på – istället för förstående.

"Hon verkade snarare bli arg över att jag läst på inom ämnet (endometrios och min superkorta lutealfas) och viftade bara bort allt jag sa", skriver hon.


Efter besöket gick Kenza därifrån gråtfärdig och frågade sina läsare om det är värt att besöka en annan mottagning.

"Var helt gråtfärdig när jag gick därifrån för jag fick inte svar på en enda fråga", skriver hon.

Flera tjejer i kommentarsfältet har upplevt liknande situationer som Kenza, på olika mottagningar. Modette valde att ringa upp Birgitta Klang, verksamhetschef på Mamma Mia, för att höra vad hon har att säga om Kenzas historia.

– Jag vill be om ursäkt för att hon har upplevt det, man ska känna att man blir sedd och trodd för det man söker hjälp för, säger hon till Modette.

Birgitta säger att hon pratat med läkaren som träffade Kenza, som inte uppfattade situationen som Kenza själv.

– Vi tar till oss klagomål så vi kan göra det bättre, så ska man inte känna, säger hon.


För att underlätta besöket för både patienten och läkaren säger Birgitta att bästa du kan göra innan ett besök hos gynekologen är att säga redan i telefonen vad du söker hjälp för, hur du känner och berätta om du är nervös eller rädd.

– Vissa gynekologer är duktigare på vissa saker och för att få den bästa hjälpen, just framförallt om man tycker det är obehagligt, så ska man säga det innan, då är läkaren mer förberedd så man kan prata om det, och blir då tryggare i situationen, säger hon.


Mer:

Det här är bakteriell vaginos – och så vet du om du har det

5 frågor om onani tjejer aldrig skulle svara ärligt på

6 saker du alltid undrat över om vaginan – men inte vågat fråga

Gilla Modette på Facebook!