Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Damlandslaget bojkottar fotbollsgalan: "Vill bli respekterade"

no title
Dela på Pinterest
20 november samlas eliten inom fotboll på fotbollsgalan i Stockholm – men i år kommer damlandslaget inte finnas på plats.

Snart det dags för den årliga fotbollsgalan. En gala där fina priser delas ut och eliten inom svensk fotboll samlas och hyllas.

Men, i år kommer vi inte få se svenska damlandslaget på galan. 

Orsaken är att laget vill ha bättre ekonomiska förhållanden och jämlika villkor, därför väljer nu laget att bojkotta hela galan.

Flera landslag inom fotbollen har haft konflikter med sina förbund den senaste tiden, bland annat i Danmark där det gick så lång att VM-kvalmatchen mot Sverige ställdes in.


Nu tar alltså svenska damlandslaget efter och börjar sin protest genom att bojkotta fotbollsgalan.

 – Det stämmer. Vi kommer inte att gå på Fotbollsgalan. Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal, säger lagkapten Caroline Seger till Fotbollskanalen.

Caroline säger att fotbollsgalan är ett första steg, men att det kan gå längre och så. Bland annat hotas nästa match i Frankrike. 


Laget vill bli respekterade för deras jobb, något de känner att de inte blir idag.  

– Siffror är ganska oväsentligt. Vi vill bli respekterade för det arbete vi gör. Vi har inte lyckats med det, säger hon till Fotbollskanalen.

Mer:

 Landslaget nya matchtröjor är här – och de har ett viktigt budskap på ryggen

Gilla Modette på Facebook!