Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så blir du av med huvudvärken – experten tipsar

Dela på Pinterest
Enligt en ny undersökning har kvinnor i större utsträckning huvudvärk än män – något som kan bero på stress och hormoner.

I Sverige har var femte kvinna huvudvärk minst en gång i veckan, enligt en ny Novus-undersökning från Ipren. Orsaken kan vara stress, spända muskler, oro eller annat. 

Enligt Linda Wainwright Höckerfelt, huvudvärksexpert, så finns det många orsaker som är viktiga att uppmärksamma. 

"En orsak till att kvinnor i större utsträckning har ont i huvudet kan bero på hormonella svängningar. En annan faktor som kan påverka huvudvärk är exempelvis stress. Stress kan handla om överbelastning på arbetet eller privat men det kan också vara en fråga om livsstil där man kanske har för lite tid för återhämtning och vila",  säger Linda i ett pressmeddelande.


Enligt experten ska du stanna upp och lyssna på din kropp redan när du börjar känna smärta och börjar bli trött, detta för att på lättare sätt förebygga huvudvärken. Att dricka extra mycket vatten, vila och ta frisk luft är vanliga åtgärder men det finns även mer vi kan göra.

Lindas bästa tips för att lindra huvudvärk är att:

-        Motionera regelbundet

-        Gör avslappningsövningar och övningar i Mindfulness

-        Se över din arbetsställning för att undvika dysfunktionellt rörelsemönster i käke, nacke och skulderparti

-        Ha regelbundna sömn- och kostvanor

-        Utred alltid en nytillkommen huvudvärk för att utesluta underliggande medicinska orsaker

Mer:

Därför har vi tjejer svårare än somna på kvällen än killar

Gilla Modette på Facebook!