Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Penny Parneviks uppmaning till alla: "Det minsta lilla hjälper"

Dela på Pinterest
Ikväll är det säsongsavslutning av TV3:s program "En resa för livet" – och nu berättar Penny Parnevik för Modette om hur resan påverkat henne.

Ikväll har programmet ”En resa för livet” säsongspremiär på TV3. Under programmet har vi fått följa med Mia och Penny Parnevik, Sanna Lundell, Robert Aschberg och Filip Berg till ett av världens fattigaste länder, Nepal, som drabbades av en svår jordbävning 2015.

Bildkälla: Penny Parnevik

Tusentals människor dog i naturkatastrofen och landets infrastruktur föll i bitar. Följden av detta blev många föräldralösa barn där flera blir kidnappade och säljs som sexslavar i andra länder.

Penny, som var på plats och spelade in programmet säger att det har påverkat henne på flera sätt.

– Det går inte riktigt att sätta ord på det, det är mer en känsla som jag tror att jag kommer bära med mig hela livet, säger hon till Modette.

Bildkälla: Penny Parnevik

Profilerna åkte dit med SOS barnbyar och programmets syfte är att upplysa om katastrofen i Nepal men även vilket viktigt arbete SOS barnbyar gör.

– Jag tycker inte att alla behöver göra en stor välgörenhetsresa för att hjälpa. Helt ärligt, det minsta lila hjälper. Bli faddrar med SOS barnbyar. Sen är det viktigaste att faktiskt vara medveten om vad som pågår i världen, säger hon.  

Bildkälla: Penny Parnevik

Lagom med att programmet har säsongavslutning har Musikhjälpen dragit igång, där årets tema är ”Inget barn är till salu”, och redan nu har de samlat in flera miljoner kronor.

Enligt Penny Parnevik är årets tema på Musikhjälpen otroligt viktigt.

– Det är så viktigt det musikhjälpen gör nu. Dagens värld är så fruktansvärt läskig och alla borde lägga fokus på att försöka göra den här planeten till en bättre plats för alla, säger Penny.

Bildkälla: Penny Parnevik


I kvällens avsnitt, som är säsongavslutningen, får vi följa med på ”slutfesten” för alla barnen i SOS barnbyar där profilerna fixade tårta, dans, spel och massa glädje.

– Det är verkligen mitt favoritavsnitt för att man får se att de här barnen bara är barn, precis som vilken pojke eller flicka som helst i Sverige eller i hela världen, säger Penny.

Programmet sänds kl 21 ikväll på TV3 och Viafree. Se klipp från kvällens avsnitt i spelaren ovan.

Mer:

Läs mer om årets Musikhjälpen här

Gilla Modette på Facebook!