Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Tilde upptäckte tumör på livmodertappen: ”Livets jobbigaste besked”

Tilde Abb fick en tumör på livmodertappen. Läs hennes berättelse här.

Dela på Pinterest
Läkarbesöket tog en totalvändning när läkarna fann en tumör på livmodertappen. Nu berättar Modettes bloggare, Tilde Abb, om ögonblicket som kom att förändra hela hennes liv.

Modettes bloggare, Tilde Abb, var på väg hem från jobbet och hade ett vanligt läkarbesök inbokat. Men den kommande timmen kom att förändra hennes tankesätt för all framtid.

"Jag tyckte till och med att besöket var dumt och onödigt. Jag hittade i princip på en "alibi-fråga" i mitt huvud för att inte helt slösa med hans tid. För min verkliga "åkomma" var så fånig att jag nästan skämdes över att jag bokat in tiden", skriver hon i ett blogginlägg.

Från att Tilde var en frisk och glad tjej skakades hennes liv om totalt. Anledningen? Läkaren hittade en tumör på livmodertappen och plötsligt tog läkarbesöket en helt annan vändning.

"Man hinner tänka så himla mycket och helt plötsligt sätts allt i perspektiv. Ingenting annat känns jobbigt längre", berättar Tilde till Modette.

I väntan på cancerbesked

Läkaren hade hittat en tumör som var 16 x 18 millimeter stor och var väldigt lättblödande, vilket kan vara ett tecken på cancer. Under en tid väntade Tilde på ett cancerbesked – något hon aldrig trodde hon skulle behöva gå igenom. 

"I korta ögonblick glömmer jag bort det, varför alla är här. Då är allt härligt. Vi försöker göra saker som känns bra. Sen kommer jag ihåg att det är för att jag har en konstig tumör och väntar på ett av livets kanske jobbigaste besked", skriver hon.

Vill uppmärksamma andra

Tur i oturen så visade det sig att tumören på Tildes livmodertapp var hanterbar och att den endast behövdes opereras bort. Nu vill hon uppmärksamma andra att undersöka sig och ta kroppens mående på största allvar.

"Gå på alla cellprov och ta hand om dig själv", uppmanar hon.

Och trots många kämpiga motgångar lyckas Tilde se det positiva i det svåra.

"Jag är sjukt tacksam för att allt har gått bra och att jag dessutom kommer kunna bli gravid i framtiden. Sån otrolig lycka!"

Vill du läsa mer om när Tildes fick beskedet som skakade om hela hennes liv? Här hittar du hennes blogg.


Har det blivit en kamp att gå till jobbet? Är du tröttare än vanligt? Då kanske du är i riskzonen för utmattningssyndrom. Ta reda på om du behöver hjälp i videon nedan.

Mer:

Högkänslig? Så vet du om du är en HSP-person