Mest läst

Lätta och enkla saker att klä ut sig till på Halloween 2022

Tips på vad du kan klä ut dig till på Halloween. Foto: Orange is the new black/ Hunger Games/ Stranger things
Dela på Pinterest
Vad ska man klä ut sig till på Halloweenfesten? Här är enkla outfits du kan fixa i sista sekund, men också tips på hur du fixar looken om du vill vara en filmkaraktär.

Detta är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partners Adtraction, Adviral, Tradedoubler och APPRL. 

Ska du på en Halloween-fest men har ingen aning om vad du ska klä ut dig till? Lugn! Vi har samlat några tips om kreativiteten slutar flöda. Har du lite mer tid och förberedelse – klä ut dig till din favoritkaraktär! Nedan har vi samlat några outfits som du ganska enkelt kan fixa. 

Är du däremot ute i sista sekund finns det några små enkla knep att ta till, se här! 

Enkla saker att klä ut sig till på Halloween 

1. Häxa

Det enda som behövs är en häxhatt, en klänning och en läskig sminkning! Klicka hem den här häftiga häxhatten i sammet för bara 79 kronor.

2. Nörd

Ett par hängselbyxor, glasögon och två flätor så är looken fixad! De här 50-talsglasögon är perfekta för den ultimata nörd-looken. Du hittar dem här.

3. Spöke

Ta ett lakan som du klipper hål i och måla ditt ansikte vitt. Det här lakanet från Ellos är perfekt för spökutklädnaden!

4. En klase vindruvor

Blås upp flera ballonger (i grönt eller lila) och fäst fast dem på din tröja. Klar! De här gröna ballongerna från Partykungen är utmärkta för detta syfte.

5. Katt

Måla morrhår, gör öron och sätt dit en svans. Voilá!

Lätta karaktärer att klä ut sig till

Orange is the new black

Klä ut dig till någon av kvinnorna på Litchfield. Bär en långärmad tröja med en tröja över. Har du en orange, beige eller kanske mörkblå hemma? Perfekt! Matcha med liknande byxor. Glöm inte att göra en egen bricka som du hänger fast på tröjan för att det ska bli extra tydligt.

Här hittar du en dräkt för bara 199 kronor.

Foto: Orange is the new black

Stranger things

Klä ut dig till någon av karaktärerna i Stranger things. Det behöver inte vara supersvårt! Vill du vara El som har superkrafter? Bär antingen en sjukhusrock (kanske kan du använda ett nattlinne eller klippa sönder ett lakan?) och måla mörka ringar under ögonen och blod som rinner från näsan. Ja, ni som har sett serien vet ju att hon blöder näsblod varje gång hon använder sina krafter.

Du kan också använda din kreativitet och bygga ihop "elektroder" att sätta på huvudet och ha en ögonbindel över pannan. Eller varför inte bära en söt flickig klänning, sätta upp håret som att det är kortklippt och måla näsblod? 

Här hittar du fejkblod så att du kan fejka att du har näsblod.

Foto: Stranger things

Cruella de Vil

Har du mycket svart i din garderob? Klä ut dig till elaka Cruella de Vil! Det du behöver för den här looken är en svart klänning eller kjol, lite fjädrar i svart och vitt, ett par svarta långa handskar och svart eller rött läppstift. Har du ett plagg som är både svart och vitt – perfekt!  

Om du ska gå all in på looken ska du såklart även ha håret i både svart och vitt! 

Här hittar du en hel maskeraddräkt om du vill vara Cruella de Vil. 

Vill du piffa till looken billigt och enkelt? Köp ett par strumpbyxor med ett svart och vitt ben. Här hittar du dem.

Foto: Cruella de Vil

Game of Thrones

Klä ut dig till en av karaktärerna från Game of Thrones. Vill du till exempel vara Jon Snow? Ta en pläd hemifrån och bär den över axlarna. Har du ett gammalt skärp hemma kanske det nu kan komma till nytta! Måla sår i ansiktet och ha rekvisita som passar looken.

Här hittar du en cool spikyxa som du kan piffa till looken med!

Foto: Game of Thrones

Sandy i Grease

Klä dig som Sandy i Grease! För denna outfit bör du ha ett par tajta skinnbyxor, ett svart linne eller topp som går över axlarna, ett skärp i midjan, röda läppar, röda klackskor och lockigt (helst blont) hår. Glöm inte skinnpajen!

Kör hela looken som Sandy i Grease!

Foto: Grease

Katniss Everdeen från Hunger Games

Klä ut dig till Katniss. Köp en pilbåge eller bygg en hemmavariant. Bär en tajt dräkt och fläta håret i en sidofläta. And you are done!

Här hittar du en maskeraddräkt med allt som behövs om du vill vara Katniss.

Foto: Hunger Games


Läs mer:

Så fixar du coolaste halloweenkostymen 2022