Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Lätta och enkla saker att klä ut sig till på Halloween 2020

Tips på vad du kan klä ut dig till på Halloween.

Dela på Pinterest
Det är lika svårt varje gång, vad ska man egentligen klä ut sig till på årets Halloweenfest? Här är enkla outfits du kan fixa i sista sekund, men också tips på hur du fixar looken om du vill vara en filmkaraktär.

Detta är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partners Adtraction, Adviral, Tradedoublr och APPRL. 

Ska du på en Halloween-fest men har ingen aning om vad du ska klä ut dig till? Lugn! Vi har samlat några tips om kreativiteten slutar flöda. Har du lite mer tid och förberedelse – klä ut dig till din favoritkaraktär! Nedan har vi samlat några outfits som du ganska enkelt kan fixa. 

Är du däremot ute i sista sekund finns det några små enkla knep att ta till, se här! 

Enkla saker att klä ut sig till på Halloween 

Häxa – det enda som behövs är en häxhatt, en klänning och en läskig sminkning! 

Nörd – ett par hängselbyxor, glasögon och två flätor så är looken fixad!

Spöke – ta ett lakan som du klipper hål i och måla ditt ansikte vitt. 

En klase vindruvor – blås upp flera ballonger (i grönt eller lila) och fäst fast dem på din tröja. Klar!

Katt – Måla morrhår, gör öron och sätt dit en svans. Voilá!

Snapchat-filter – Skriv ut snapchat-loggan och fäst den på din t-shirt. Sedan kan du välja vilket filter du vill vara. Kanske passar en unicorn dig?

Lätta karaktärer att klä ut sig till

Orange is the new black

Klä ut dig till någon av kvinnorna på Litchfield. Bär en långärmad tröja med en tröja över. Har du en orange, beige eller kanske mörkblå hemma? Perfekt! Matcha med liknande byxor. Glöm inte att göra en egen bricka som du hänger fast på tröjan för att det ska bli extra tydligt.

Här hittar du en dräkt för bara 199 kronor.

Orange is the new black
Foto: Orange is the new black

Stranger things 

Klä ut dig till någon av karaktärerna i Stranger things. Det behöver inte vara supersvårt! Vill du vara El som har superkrafter? Bär antingen en sjukhusrock (kanske kan du använda ett nattlinne eller klippa sönder ett lakan?) och måla mörka ringar under ögonen och blod som rinner från näsan. Ja, ni som har sett serien vet ju att hon blöder näsblod varje gång hon använder sina krafter.

Du kan också använda din kreativitet och bygga ihop "elektroder" att sätta på huvudet och ha en ögonbindel över pannan. Eller varför inte bära en söt flickig klänning, sätta upp håret som att det är kortklippt och måla näsblod? 

Här hittar du en dräkt om du vill fånga looken som Eleven.

El
Foto: Stranger things

Cruella de Vil

Har du mycket svart i din garderob? Klä ut dig till elaka Cruella de Vil! Det du behöver för den här looken är en svart klänning eller kjol, lite fjädrar i svart och vitt, ett par svarta långa handskar och svart eller rött läppstift. Har du ett plagg som är både svart och vitt – perfekt!  

Om du ska gå all in på looken ska du såklart även ha håret i både svart och vitt! 

Här hittar du en hel maskeraddräkt om du vill vara Cruella de Vil. Vill du piffa till looken billigt och enkelt? Köp ett par strumpbyxor med ett svart och vitt ben. Här hittar du dem.

Cruella de Vil
Foto: Cruella de Vil

Game of Thrones

Klä ut dig till en av karaktärerna från Game of Thrones. Vill du till exempel vara Jon Snow? Ta en pläd hemifrån och bär den över axlarna. Har du ett gammalt skärp hemma kanske det nu kan komma till nytta! Måla sår i ansiktet och ha rekvisita som passar looken.

Här hittar du en svart riddardräkt.

Game of Thrones
Foto: Game of Thrones

Sandy i Grease

Klä dig som Sandy i Grease! För denna outfit bör du ha ett par tajta skinnbyxor, ett svart linne eller topp som går över axlarna, ett skärp i midjan, röda läppar, röda klackskor och lockigt (helst blont) hår. Glöm inte skinnpajen!

Här hittar du en hela looken som Sandy i Grease!

Grease
Foto: Grease

Katniss Everdeen från Hunger Games

Klä ut dig till Katniss. Köp en pilbåge eller bygg en hemmavariant. Bär en tajt dräkt och fläta håret i en sidofläta. And you are done!

Här hittar du en maskeraddräkt med allt som behövs om du vill vara Katniss.

Hunger Games
Foto: Hunger Games

Detta är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partners Adtraction, Adviral, Tradedoublr och APPRL. 

Halloween börjar närma sig, men när firar svenskarna egentligen högtiden? Få svaret i videon nedan.

Mer:

Röda dagar och klämdagar 2020 – se helgdagarna du är ledig på här!