Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Presenteras av Dynamic Code

Svamp eller bakteriell vaginos? Därför kliar och luktar underlivet

Svamp eller bakteriell vaginos i underlivet? Beställ hem ett självtest från Dynamic Code och slipp onödig oro.

Dela på Pinterest
Kliar det i underlivet eller har du illaluktande flytningar? Oavsett vad som pågår där nere är det viktigt att du behandlar rätt! Här reder vi ut skillnaden mellan svamp och bakteriell vaginos.

Är du osäker på om du har fått svamp eller bakteriell vaginos i underlivet? Inte så konstigt! Symptomen är nämligen snarlika. Men att besöka en vårdcentral för att få bukt med problemen innebär ofta långa väntetider och för en del, även jobbiga samtal. 

Nu slipper du det! Du kan istället beställa hem ett självtest från Dynamic Code som är baserat på DNA-teknik och framtaget av medicinska experter – både smidigt och säkert.

Bakteriell vaginos eller svamp?

Visste du att 10–20 procent av alla kvinnor i fertil ålder uppskattas ha bakteriell vaginos och att hela 75 procent av alla kvinnor får svamp någon gång i livet? Det är med andra ord rätt vanligt! 

Svamp i underlivet är ofarligt, men kan vara besvärligt. En obehandlad bakteriell vaginos kan däremot ge komplikationer. Det ökar bland annat risken för prematur förlossning, låg födelsevikt och risken att smittas av klamydia och HIV. Men vad är egentligen skillnaden, och hur ska man veta vad man har drabbats av? Här gör vi allt lite tydligare.

Vanliga symptom vid svamp

– Det kliar kraftigt i slidan

– Dina blygdläppar är röda

– Du har vita och gryniga flytningar

– Det svider när du kissar

– Det gör ont vid slidsamlag

Vanliga symptom vid bakteriell vaginos

– Du har illaluktande flytningar

– Det kliar och svider runt slidmynningen

– Dina flytningar kan vara tunna och grå och gula i färgen

– Dina flytningar luktar starkare efter mens eller samlag utan kondom

Här hittar du självtest för både svamp och bakteriell vaginos.

Beställ hem ett självtest – nu med 20 procent rabatt

Med Dynamic Code får du hem testet direkt i brevlådan i ett diskret kuvert. Du tar provet hemma, skickar tillbaka det och får sedan provsvaret inom ett par dagar med en personlig kod på hemsidan. 

Du kan sedan, vid behov, direkt gå vidare för att få e-recept, remiss, rådgivning eller träffa en läkare online. Med helhetslösningen slipper du långa väntetider, onödig oro och får istället snabbt svar direkt i mobilen – var du än befinner dig.

Just nu får du dessutom 20 procent rabatt vid en beställning av test för bakteriell vaginos och svamp. Ange koden DNA20. 
Här kan du se alla Dynamic Codes självtester.

  • Presenteras av Dynamic Code