Mest läst

Nya trenden: hyr designkläder – 3 tjänster att hålla koll på

Hållbart mode som inte påverkar plånboken för mycket. Foto: Canva/Josefine Albansson
Dela på Pinterest
Vi listar tre digitala tjänster som erbjuder dig snygga kläder på ett miljövänligt sätt. Läs nedan!

Efterfrågan på hållbart och cirkulärt mode har ökat under de senaste åren. Nu dyker det upp massor av digitala tjänster som erbjuder uthyrning och prenumerationer av trendigt mode. Allt för att värna om vår planet. Nedan listar vi fyra digitala tjänster som erbjuder dig alla de kläder och accessoarer du någonsin drömt om – på ett klimatsmart sätt! 

1. Gemme collective – hyr kläder från kända varumärken

Gemme collective ska erbjuda uthyrning av kläder, skor och accessoarer från kända varumärken så som Bottega Veneta och Balenciaga. I den här digitala tjänsten är det medlemmarna själva som hyr ut plagg från sin garderob genom att publicera annonser som andra sedan kan ta del av. På Gemme collective är det annonsören som bestämmer tiden för hur länge plagget eller accessoaren ska hyras ut. Så om man till exempel är bjuden på ett stor fest och vill bära något exklusivt utan att påverka plånboken allt för mycket, kan detta vara en tjänst för dig. Drömmigt om du frågar oss! 

Klicka här för att komma direkt till hemsidan!

2. Hack your closet – prenumerera och få hem kläder varje månad

Förra veckan intervjuade vi Co-foundern Mikaela Larsell AyesaHack your closet, vilket var både lärorikt och intressant. Hack your closet är nämligen en prenumerationstjänst för 299 kronor/månad som skickar hem fyra till fem plagg anpassat till ens personliga stil varje månad. Efter dessa fyra veckor skickar man sedan tillbaka kläderna för att därefter få hem nya. Snacka om att man aldrig kommer hinna tröttna på plaggen, hur bra? 

Läs vår intervju här: Hack your closet – Ett hållbart sätt att köpa kläder på

Klicka här för att komma direkt till hemsidan!

3. The Wow Closet – hyr exklusiva designklänningar 

Älskar du designklänningar lika mycket som vi? Då kan The Wow Closet vara något för dig! Den här digitala tjänsten vänder sig till den person som är ute efter exklusiva klänningar för en billigare peng. Här ska man kunna hyra klänningar under två dagar för en kostnad mellan allt från 400 till 3000 kronor. Perfekt för dig som kanske ska på en speciell fest, bal eller till och med ska gifta sig men vill inte att ens plånbok ska påverkas allt för mycket. 

Klicka här för att komma direkt till hemsidan!

Fyra anledningar till varför man ska börja hyra kläder

1. Du värnar om miljön

2. Mindre påverkan på plånboken

3. Du hinner aldrig tröttna på kläderna 

4. Du kan testa olika klädstilar 

Läs mer: 

Hållbart mode – 4 svenska hållbara klädmärken