Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Anna Wintour går emot det smala idealet

Anna Wintour går emot size zero.

Dela på Pinterest
Chefredaktören för Vogue vill vända trenden om supersmala modeller.

Anna Wintour, chefredaktör för amerikanska Vogue, säger nu att mer behöver göras för att hjälpa flickorna. Wintour vill att alla designers ska sluta skicka in klädprover som är för små för någon annan än barn.

– Var och en av oss måste inse att vi alla är ansvariga för modellernas hälsa. Vi måste sluta skicka klädprover som knappt ens passar en 13-åring på väg in i puberteten, säger Anna Wintour enligt Female First.

Wintour säger också att Vogue använder sig mindre och mindre av modeller på framsidan av tidningen för att de flesta modeller slutar sina jobb när de blir äldre och större.

– De flesta modeller jobbar bara när de har superslimmade kroppar som väldigt unga och slutar sedan få jobb när de växer till sig. Därför klarar de sig inte tillräckligt länge i branschen för att lyckas bli kända modellpersonligheter, som supermodellerna blev på 90-talet. Resultatet av det har blivit att de flesta tidningsomslag pryds av sångerskor och skådespelerskor istället, sa Wintour på en konferens på Harvard Universitys som handlade om hälsa i modevärlden.