Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Mykro är inte längre mikro

1 av 5

Teamet bakom MYKROMAG

2 av 5

Mykromag #1, fotat av Paula Scala.

3 av 5

Christian William Van Damme, Charles Guislain, Sonny Groo, Aynouk Tan och Jean Paul Paula.

4 av 5

En exklusiv förhandsvisning av Mykromag #1. Fotat av Wouter Vandenbrink.

Modereportaget "Pursue Perfection".
5 av 5

Modereportaget "Pursue Perfection".

Dela på Pinterest
Som ett mörkt moln tog de Paris med storm för snart två år sedan. Nu planerar Mykromag att erövra modevärlden. 

Det viskades, undrades och framför allt bloggades mycket kring detta mytomspunna gäng som uppenbarades under Paris modevecka. Med solglasögon som döljer deras identitet, gör dem så där mystiskt anonyma. Samtidigt som de blir de mest minnesvärda.

Med Sonny Groo i spetsen har Mykromag kommit att bli ett av de mer avantgardistiska magasin i branschen. Den nätbaserade plattformen präglas av en snygg estetik, men som enbart är uppbyggd av en svartvit skala (med oändliga nyanser av grått). Minimalistiskt vid första anblicken, men det måste nödvändigtvis inte vara fallet. De menar att när färger elimineras ligger fokus på allt annat som ögat annars förbiser. Allt från detaljer till en stora helheten. Magasinet ger dessutom utrymme åt unga desigerns som får visa prov på sin kreativitet i modereportage stylade av chefsredaktören Sonny Groo eller modechefen Jean Paul Paula.

Teamet framträder ofta grupp, till skillnad från annat välkänt modefolk. De påstår sig vara den nya generationen. En generation där varken pengar eller bakgrund spelar någon roll. Vad som är viktigt är samarbetet mellan människor. - Tillsammans är framtiden, säger de.

Under de senaste åren har magasinets etablissemang och inflytande växt enormt. Från att enbart vara en nätbaserad plattform har nu tidningen gått till att bli en fysisk tidning. Den första utgåvan har endast producerats i 500 exemplar och finns att köpa HÄR.

VIDEO: MYKROMAG under Paris Fashion Wek S/S 2011.

MYKROMAG PARIS FASHION WEEK S/S 2011 BY DENNIS SWIATKOWSKI. from MYKROMAG on Vimeo.