Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya kollektioner och överraskande samarbeten

Veckans modenyheter.
1 av 5

Veckans modenyheter.

Susanna Lau plåtad av Nick Knight.
2 av 5

Susanna Lau plåtad av Nick Knight.

Alexander Wang Pre-Fall 2011.
3 av 5

Alexander Wang Pre-Fall 2011.

Balenciagas kampanj S/S 2011.
4 av 5

Balenciagas kampanj S/S 2011.

Elin Kling för H&M.
5 av 5

Elin Kling för H&M.

Dela på Pinterest
Veckans modenyheter är tillbaka efter juluppehållet och levererar den föregående veckans mest spännande nyheter.

Elin Kling hjärta H&M

Den häpnadsväckande nyheten är nu ute och susar ohejdat i bloggosfären. Elin Kling lanserar i samarbete med H&M en kollektion som släpps i några av Sveriges butiker den 3e februari. Kollektionen är i synnerhet inspirerad av Elin Klings egna stil, och därav ser man en tämligen minimalistisk framtoning med tydliga bohemiska drag. Modette förutspår att kollektionen kommer att orsaka turbulens i modevärlden och kön den 3e februari kommer att vara längre en någonsin, med tanke på modebloggerskans otaliga beundrare. Kollektionen kommer att distrahera befolkningen från att uppdateras från Köpenhamns modevecka som då är i full gång. [ELIN KLING]

Modetten Aida Bajgoric är optimistisk kring kollektionen:

- Jag var rätt så säker på att kollektionen skulle inspireras av Elins senaste hook up på Margiela-plagg, vilket är långt ifrån något som faller mig själv i smaken. Skuttade därefter in på Elins blogg och såg bilderna, och tji fick jag: den snyggaste power suiten jag sett på bra länge och den vackraste klänningen som jag vill ha på Elle-galan!

Balenciaga flyttas till New York?

Balenciaga House har tydligen fått tillökning, av den amerikanska konsulten Katherine Ross. Hon har anställts i syfte att hjälpa Balenciaga att förbättra sin kommunikation med resten av världen. WWD frågade Nicolas Ghesquière om han hade tänkt att börja visa i New York istället. Varför inte, svarade han. Ja, varför inte? Inget är officiellt. [WWD]

Pre-Fall fortsätter

Fler och fler pre fall-kollektioner rullar i och senast visades Alexander Wangs kollektion. En onekligen sportig sådan med påtagliga influenser från Acnes tidigare kollektioner, anser Karolina Skande. Jag tycks däremot inte se dessa influenser, utan jag tycker att Alexander Wang håller fast vid sin säregna prägel. Om denim och mocka är två materialfaktorer så påvisar kopiering skulle ju alla designerns ligga i riskzonen?

Susie bubblar om livet

Klockan 12.00 (GMT), vilket innebär 13.00 i Sverige, live streamades en intervju med  Susanna Lau, mer känd som Style Bubble, på SHOWstudio. Intervjun är en del av projektet In Fashion, där kända personligheter som är involverade i branschen får dela med sig av sitt liv.