Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Modeveckan: Minnetonkas och H&M

Veckans fotbeklädnader: Minnetonkas
1 av 7

Veckans fotbeklädnader: Minnetonkas

Veckans skönhetshype: Galaktiska naglar
2 av 7

Veckans skönhetshype: Galaktiska naglar

Veckans andra nyhet: COS slår upp portarna i Sverige
3 av 7

Veckans andra nyhet: COS slår upp portarna i Sverige

Veckans första nyhet: Kling designar för H&M
4 av 7

Veckans första nyhet: Kling designar för H&M

Veckans man: Fascinerande ansikte
5 av 7

Veckans man: Fascinerande ansikte

Veckans outfit: På varmare breddgrader
6 av 7

Veckans outfit: På varmare breddgrader

Veckans natur: Trasigt i Beirut
7 av 7

Veckans natur: Trasigt i Beirut

Dela på Pinterest
Modettes Karin Bylund har skärskådat den senaste veckans modeströmningar.

Veckans första nyhet
KLING. I måndags morse stoppades pressarna. Något efterlängtat men ack så oväntat avslöjades. Elin Kling har designat en kollektion för H&M! "Uppenbarligen kan drömmar bli sanna", skriver modeoraklet i sin blogg. Kollektionen består av tio delar och planeras landa i butikerna den 3 februari. Enligt Kling är skinnjackan - som minst sagt klingar Kling - redan beställd av Margareta van der Bosch. Trevligt! Undrar vem som blir andra bloggerskan ut att designa en kollektion för kedjan? Jag gissar på Columbine Smille.

Veckans andra nyhet
COS. Under tisdagen stoppade H&M pressarna igen. COS slår upp portarna i Sverige! Efter alla månader och år av rykten. Vi förväntar oss att finna uppdaterade klassiker, garderobens nyckelplagg och tidlös design i butikskonceptets sortiment. Både för damer och herrar.

Veckans fotbeklädnader
MINNETONKAS. Modeveckans tredje och sista nyhet från budgetkedjan nummer ett. Går loss på mindre än 200 kronor och räknas som ett hett tips för er som inte tröttnat på minnetonkasliknande skor än. Jag samtycker definitivt.

Veckans skönetshype
GALAKTISKT. Än så länge har jag ingen aning om hur man kan skapar dessa galaktiska naglar på egen hand, men jag ser det som min uppgift i livet att ta reda på det och sedan sprida budskapet vidare. Det snyggaste jag sett på länge.

Veckans natur
BEIRUT. För er som inte hade en minsta aning om det kan jag berätta att jag har spenderat den senaste veckan i Beirut. För mig, som har en stark dragning till förfallna och övergivna platser, var det en enorm miljöpeak. Fotogenisk och idealisk för en kontrastfylld editorial helt enkelt. Som grädden på moset går det att finna ytterst cool rekvisita längs stadens vägar.

Veckans outfit
VÄRME. Sista utstyrseln innan jag lämnade värmen. Det bittra slutet. Kavajen kommer från Beyond Retro, linnet från COS (ligger givetvis alltid steget före), armbandet från Indiska (givetvis utanpå kavajärmen), shortsen från Levi’s och skorna från Vagabond.

Veckans man
FASCINERANDE. Veckans man, veckans ansikte, veckans väsen. Min kollega Josefin har bloggat om fascinerande ansikten och en editorial från den första tryckta upplagan av holländska tidningen Mykromag. Jag upptäcker inlägget, betraktar, bokmärker - och kan inte sluta stirra. Stirrar fortfarande. Har aldrig sett något liknande ansikte. Kan man verkligen ha ett sådant ansikte? Ägaren av det heter Jay Eversdijk och har med all sannolikhet en lysande modellkarriär framför sig.