Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Salem Al Fakir: "Mjukisbyxor är min melodi"

1 av 14

Förmodligen har han årets mest bångstyriga frisyr också.

2 av 14

Salem Al Fakir har kammat hem priset "Årets bäst klädde man"!

3 av 14

Utan "frugan" på ELLE-galan 2011.

4 av 14

Med "frugan" på ELLE-galan 2011.

5 av 14

Ett extra plus för den klassiska sotarmössan.

6 av 14

Samma gala, ett år tidigare.

7 av 14

På invigning av skaldjursrestaurang.

8 av 14

Skål och välkommen in i modevärlden!

9 av 14

Avslappnat klädd på Rockbjörnen.

10 av 14

Spelning på Undici. Finslipsen är givetvis på!

11 av 14

Som vanligt i jacka med annorlunda knäppning.

12 av 14

... Melodifestivalen!

13 av 14

Framträdandet som Salem räknar som årets viktigaste händelse...

"Nu kommer jag aldrigmvåga gå utanför dörren utan att noggrant tänka över klädseln."
14 av 14

"Nu kommer jag aldrigmvåga gå utanför dörren utan att noggrant tänka över klädseln."

Dela på Pinterest
Sångfågeln Salem Al Fakir är årets bäst klädde man 2011.

Modette.se har träffat Årets bäst klädda man 2011: Salem Al Fakir. Likt en speed date fick vi tio minuter med Salem under pressfrukosten innan det var dags för nästa tidning att ställa honom mot väggen.

Grattis Salem! Kom priset som en överraskning?

- Verkligen! Tycker det finns så många killar som klär sig minst lika bra som jag, om inte bättre. Som alltid är fina. Så, ja, verkligen överraskad. Måste också säga att det känns rätt så nervöst att få det här priset. Det händer att jag går på stan trots att jag ser ut som en galning, men nu kommer jag ju aldrig ens våga gå utanför dörren utan att noggrant tänka över klädseln.

- När jag fick höra nyheten stod jag i mjukisbyxor, en inte helt ren t-shirt som jag sovit i och ett par raggsockor. Min reaktion? Kunde inte låta bli att skratta!

Vad är mode för dig?

- För mig handlar mode om självförtroende. Skulle vilja säga att påklädningen är viktig process innan jag går upp på scenen då den ger mig just det - självförtroende. Har ingen koll på trender och sådana saker, men borde kanske skaffa det nu när jag fått det här fina priset.

Hur ser din privata stil ut?

- Inte särskilt rolig just nu. För två månader sedan köpte jag en liten Bullmastiff. Därav kläderna jag hade på mig när jag fick reda på nyheten. Mjukisbyxor är väl min melodi. Sedan valpen kom har jag i princip levt i mjukisbyxor, t-shirt och raggsockor. Till och med sovit i samma kläder för att jämt vara redo att rusa ut med valpen om den skulle bli kissnödig.

- Annars är min stil väldigt enkel, stilren och elegant.

Har du någon stylist?

- Nej, ingen stylist.

Inte ens en stilförebild?

- Nej, ingen stilförebild eller stilikon heller! Det som gjort att jag kunnat utveckla den klädstil jag har i dag är möjligheten att få jobba med designers som är otroligt duktiga på sitt jobb. Som jag verkligen beundrar. Vill speciellt skicka ut ett stort tack till Andreas Ackreup och Stefan Segolson. De har hjälpt mig en bra bit på vägen.

Nu börjar tiden rinna ut, tack för pratstunden! Vilka fina glasögon du har förresten. Nya?

- Ja! Tack! De är ganska nya. Har alltid haft riktigt svårt att hitta glasögon som passar annars, men när jag såg dessa sa det bara "klick".

Plötsligt stannar Salem upp och börjar vädra med näsan rakt ut i tomma luften.

- Känner ni att det är något som luktar? Det är väl inte jag som brinner? Vet ni, en gång när jag var på en fest på Lydmar kände jag att det plötsligt började lukta brandrök. Upptäckte till min stora fasa att det var från mig det kom! En kille hade tydligen suttit bredvid mig och råkat lägga cigaretten på mitt lår. Det blev hål i jeansen. Och kalsongerna.

Med eller utan hål i byxorna - Salem är alltid stilig som få. Spana in några av hans stilrenaste och snyggaste outfits i bildspelet.

VIDEO: Salems viktigaste ögonblick - och "experiment" - år 2010