Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Ny blogg på Modette: LILAC

1 av 20

 Spana in tjejernas jobb i bildspelet!
2 av 20

Spana in tjejernas jobb i bildspelet!

3 av 20

Andrea Engström.
4 av 20

Andrea Engström.

5 av 20

6 av 20

7 av 20

8 av 20

Hannah Hedin.
9 av 20

Hannah Hedin.

Modettes senaste bloggtillskott stavas LILAC.
10 av 20

Modettes senaste bloggtillskott stavas LILAC.

11 av 20

12 av 20

13 av 20

14 av 20

15 av 20

16 av 20

17 av 20

18 av 20

19 av 20

20 av 20

Dela på Pinterest
Modette.se utökar skaran av inspirerande bloggare.

Andrea Engström och Hannah Hedin är namnen på de två tjejerna som ligger bakom mode- och fotokonceptet LILAC.se.

- LILAC startade som en kul grej, men blev snabbt något vi verkligen ville satsa på. När vi träffades kände vi snabbt att vi ville jobba mot samma vision. Vi tycker väldigt mycket om svenskt mode och minimalism. Det är något vi alltid vill få med i våra bilder, om vi kan. Vi har precis öppnat våra studio på Odenplan - så nu kör vi!

Radarparets senaste steg i rätt riktning är det in i bloggvärlden. Från och med nu kan vi följa tjejernas jobb via deras bloggModette.se. Där kommer kommer modefotografi stå i centrum, tillsammans med alla steg som sker både bakom och framför kameran.

- Vi kommer intervjua modeller och spännande människor vi jobbar med, samt bjuda på trendspan och inspiration. Andrea kommer också skriva en del om skönhet och visa upp lite olika looks skapade av LILAC endast för Modette. Målet är att ge våra läsare en personlig inblick i en av det hårdaste branscherna, modebranschen.

Andrea Engström
Yrke: Make up-artist
Ålder: 26
Bor: Stockholm

- Jag gick min utbildning på FACE Stockholm makeup school, direkt efter utbildningen började jag att assistera vid en utav Sveriges största modellagentur som makeup assistent. Under mina fyra verksamma år har jag jobbat mycket med mode men även en del reklam. Att vara makeup artist är mitt kall, finns inget som jag hellre gör.

Hannah Hedin
Yrke: Fotograf
Ålder: 27
Bor: Stockholm

- Jag kommer ursprungligen från de djupa skogarna i Dalarna men storstadspulsen i Stockholm lockade, så sedan flera år tillbaka har jag bott och arbetat här. I grund och botten är jag utbildad journalist men halkade in på fotograferandet av en slump och tack vare det hittade jag mitt kall i livet. Det finns inget som är så kreativt som att arbeta som fotograf.

Besök tjejernas blogg här!