Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

I dag lanserades Versaces kollektion för H&M

1 av 8

2 av 8

3 av 8

4 av 8

5 av 8

6 av 8

7 av 8

8 av 8

Dela på Pinterest
Modettes praktikanter Fanny och Rosanna begav sig till H&M's butik på Hamngatan för att ge oss en rapport.

I förmiddags släpptes den omtalade gästkollektionen med modehuset Versace för H&M och hysterin är ett faktum. Idag köar tusentals människor för att få tag i sitt favoritplagg eller accessoar ur kollektionen. 

Utanför en av Stockholms största butiker belägen på Hamngatan har folk enligt källor köat sedan sex i morse för att ta del av plaggen som förväntas sälja slut redan idag.

Årets kollektion har inte sytts upp i samma upplaga som vid tidigare samarbeten vilket ökar trycket enormt i butikerna och även H&Ms nätshop har varit svårtillgänglig från start.

För att undvika kaos har man valt att delat ut speciella band till drygt fyra hundra av de första besökarna som sedan har delats in i grupper om trettio, alla med tio minuters tillgång till den avspärrade avdelningen. Halv fyra i eftermiddag öppnas den sedan upp för majoriteten som blivit utan band. Systemet användes även vid H&Ms tidigare samarbete med Lanvin förra året.

Text och bild: Fanny Sandh och Rosanna Lundström