Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

"Den modegalna fashionistan från Luleå"

Ida Gabrielsson.

Ida Gabrielsson.

Ida studerar Textil Design på Hantverksprogrammet i Luleå.

Ida studerar Textil Design på Hantverksprogrammet i Luleå.

Intresset för mode och kläder började redan på dagis, där hon sydde en topp och en kjol till sin lillasyster.

Intresset för mode och kläder började redan på dagis, där hon sydde en topp och en kjol till sin lillasyster.

Dela på Pinterest
Next in Fashion. På grund av sin välbesökta blogg på Next in Fashion går Ida Gabrielsson till final i tävlingen.

Först och främst - stort grattis till finalplatsen! Hur känns det?
– Tusen tack! Det känns overkligt, jag har nog inte hunnit smälta det ännu med tanke på att jag fortfarande har fjärilar i magen och tårar i ögonen, glädjetårar så klart. Men jag hade nog aldrig tagit mig hit om det inte vore för min familj, pojkvän, vänner, bloggläsare och kära mormor som varje dag och natt har stöttat och peppat mig, tack!

Kan du berätta lite om dig själv?
– Jag heter Ida Gabrielsson, snart 18 år, och går under bloggnamnet Fashion by Idag. Jag är en glad och noggrann tjej med en kreativ själ och ett hjärta som slår extra hårt för mode och kläder. Jag skulle nog beskriva mig själv som den modegalna fashionistan från den norrländska staden Luleå, där jag till hösten börjar mitt tredje och sista år på Hantverksprogrammet - Textil Design.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Min stil är väldigt varierande, som en gott och blandat-påse, det finns lite av varje. Ena dagen kan jag klä mig i tunna blommönstrade tyger och smala klackar, medan jag andra dagen kan ha ett par rejäla kängor och ett maffigt guldhalsband. Jag klär mig oftast efter humör, känner jag mig lite extra cool och kaxig en dag så drar jag gärna på mig ett plagg som matchar mitt humör. Man skulle kunna säga att jag uttrycker mina känslor via mina kläder.

Vad är din relation till mode?
– Allting började när jag gick på dagis då jag sydde en kjol och en topp åt min lillasyster, sedan dess har det bara fortsatt. Idag går jag som sagt Hantverksprogrammet - Textil Design, sitter vid symaskinen nästan varje dag.

Om du skulle få välja ett yrke inom modebranschen, vilket skulle det vara och varför?
– Denna fråga ställer jag till mig själv dagligen, men jag lyckas aldrig komma fram till något riktigt svar. Antingen vill jag bli designer och starta ett eget klädmärke, eller så vill jag bli stylist. Fast när jag tänker efter så har jag alltid tyckt om att uttrycka mig i text och bild, så ett jobb som modejournalist eller heltidsbloggare borde ju vara det ultimata yrket för mig, en kombination av mina två största passioner.

Vad har du för förväntningar på ditt deltagande i Next in Fashion??
– Jag har, sedan dag ett, kämpat och kämpat för att ta mig så långt som möjligt i tävlingen. Dels för att jag så gärna vill vinna, men också för att jag vill lära mig och utvecklas så mycket som möjligt, både som människa, men även som modebloggare. Jag går efter mottot "If you want it, work for it". När jag startade min blogg på Next in Fashion hade jag ingen aning om att jag skulle ta mig vidare till finalen, men titta så långt jag har kommit, hårt arbete lönar sig.

Om du skulle vinna hela tävlingen - vad skulle det betyda för dig?
– Om jag skulle vinna hela tävlingen skulle det betyda ALLT. Jag skulle få in en fot i modebranschen, samtidigt som jag får chansen att jobba med det jag brinner för, mode. Om jag vann skulle min största dröm gå i uppfyllelse och jag skulle bli den lyckligaste människan som vandrar på detta roterande jordklot.

Läs Idas blogg på Next in Fashion!