Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyckeltrender hösten 2014

Whyred
1 av 11

En av de största trenderna till hösten är metallic - Whyred AW14.

Cheap Monday
2 av 11

Två av höstens stora trendern, silver och gult - Cheap Monday AW14.

Hunky-dory
3 av 11

En annan stor trend som vi kommer se i höst, helvitt - Hunkydory AW14.

Back
4 av 11

Vitt, vitt, vitt - Back AW14.

Carin Wester
5 av 11

Transparent vitt - Carin Wester AW14.

6 av 11

Ljust och oversize - Caroline Kummelstedt AW14.

7 av 11

Skräddat och metallic hos J.Lindeberg AW14.

Whyred
8 av 11

Skräddat - Whyred AW14.

Dagmar 2014
9 av 11

Röda inslag - Dagmar AW14.

Style AW14
10 av 11

Knallrött är en av de accentfärger som vi kommer se mycket av i höst - Stylein AW14.

11 av 11

Mörkblå, monokrom look hos Greta AW14.

Dela på Pinterest
Nu vet vi hur våra svenska designers vill att vi ska klä oss till hösten och vintern 2014 och Modette har full koll på vilka trender som har dominerat på catwalken.

Vi går mot en ljusare höst av vad vi har gjort på länge. Flera av våra svenska designers visade upp helvita look på catwalken och vi såg ovanligt mycket ljusa toner i höstkollektionerna. Men självklart såg vi också en hel del av den mörka färgskalan och det var mörkgrått och brunt dominerade i år. I kontrast till det mörka tonerna och det helvita var det två accentfärger som var återkommande under veckan; knallrött och ljusgult. Två upppiggande färger som får dig att sticka ut i höst.

En av de största trenderna Modette skådade under veckan är metallic. Silver, guld och koppar syntes på både plagg och accessoarer i de flesta AW14-kollektionerna. Det blir också kostymens höst och vinter i år. Skräddat är helt klart en av veckans stora trender, den vida kostymbyxan och kavajen är ett måste i årets höstgarderob. Vi såg också en hel del lager på lager och ett stylintips som kommer vara helt rätt i höst är att bära en knälång klänning över den utsvängda kostymbyxan. 

Genomgående under veckan var också att våra svenska designers visade upp monokroma looks på catwalken, alltså en och samma färg från topp till tå. Här såg vi som sagt flera helvita outfits men också i svart, mörkblått och grått. Att klä sig monokromt är också ett bra stylintips till hösten. Det får din look at se stilren och trendig ut. 

Nu vet vi hur vi ska klä oss nästa säsong men för att få full koll på vilka trender som gäller nu i vår, kolla in Modettes dagliga uppdatering av modenyheter och trender!