Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Fredagsintervju: Lisa Olsson

1 av 11

Detaljer detaljer..
2 av 11

Detaljer detaljer..

Med bloggkollegorna Angelica Blick och Victoria Törnegren på Finest awards nyligen.
3 av 11

Med bloggkollegorna Angelica Blick och Victoria Törnegren på Finest awards nyligen.

Långa helgfrukostar, mmmm.
4 av 11

Långa helgfrukostar, mmmm.

Dagens outfits är en stående uppdatering inne hos Lisa.
5 av 11

Dagens outfits är en stående uppdatering inne hos Lisa.

Helgblommorna är inhandlade.
6 av 11

Helgblommorna är inhandlade.

Vitt och blått är färger Lisa kommer satsa på till våren.
7 av 11

Vitt och blått är färger Lisa kommer satsa på till våren.

Min Givenchy väska är det dyraste och senaste köp..
8 av 11

Min Givenchy väska är det dyraste och senaste köp..

Detaljer är Lisas prio. Ofta satsar hon på bra basplagg, men adderar istället roliga detaljer.
9 av 11

Detaljer är Lisas prio. Ofta satsar hon på bra basplagg, men adderar istället roliga detaljer.

Frukosttips alá Lisa!
10 av 11

Frukosttips alá Lisa!

Lisa bor i Malmö, men är ofta i Stockholm för jobb etc. Här är hon hos Gina Tricot showroom och spanar in vårens nyheter.
11 av 11

Lisa bor i Malmö, men är ofta i Stockholm för jobb etc. Här är hon hos Gina Tricot showroom och spanar in vårens nyheter.

Dela på Pinterest
Fredag betyder ny färsk fredagsintervju med en inspirerande och driven person. Denna veckan har vi tagit oss ett snack med modebloggerskan och malmötjejen Lisa som lever och andas mode som också avslöjar både drömyrke och sina stylingknep.


Tja Lisa! Hur är läget? Snart helg. Igen. har du några roliga helgplaner?

Tjaa! Det är bara fint med mig tack, kan väl inte vara annat så här när helgen närmar sig. Jag drar faktiskt till Hamburg idag, rättare sagt en snabbvisit nu fredag-lördag. Så jag står någonstans mellan att packa resväskan och att hinna bli klar med lite måsten innan jag troligtvis lämnar lägenheten i sista sekund (som vanligt…). Men fredag, helg & jag är pepp!


Vem är Lisa, och vad får vi läsa om i din blogg?

Jag är glad, lugn och lite galen på samma gång. Älskar att skratta, att få andra att skratta, god mat, att träna och att resa. Är född, bor och trivs i Malmö men spenderar numera en hel del tid även i Stockholm för jobb m.m. I bloggen bjuder jag mina läsare på mycket bilder, främst i form av min stil varvat med snapshots från vardagen, mode, tips och förhoppningsvis inspiration. Jag tränar en hel del men har inte riktigt gett det så mycket utrymme i bloggen, dock blir det kanske lite mer inslag av det framöver...jag är inte superöppen och privat i bloggen men det är en nisch jag har valt och jag är fortfarande personlig på mitt eget sätt. Jag tror och hoppas att mina läsare känner att de får kontakt med mig och får lära känna mig lite ändå i bloggen. :)


Vad är en typisk Lisa-look? Hur kommer du att klä dig i vår?

Ofta och gärna rätt cleana outfits där extra fokus ligger på detaljer. Jag letar alltid efter klassiska plagg men som har något extra som nya snitt, detaljer eller en viss färg. I vår vill jag klä mig i olika set, blå denim, pasteller, svart skinn som alltid och vitt – från topp till tå.


Följer du trender slaviskt? Vilken är favorittrenden just nu?

Nej det skulle jag inte säga. Om jag inspireras och dras till en rådande trend så kör jag, men om inte så får det helt enkelt vara. Birkenstock-tofflor är ju bland det trendigaste du kan bära i vår men på mig lär man inte få se några. Har försökt ge dem en chans men alltså tyvärr haha, can’t handle them. Bilden av min gamla förskolefröken är fast i mitt huvud. En trend som mitt hjärta slår lite extra för dock är den ljusare och vita färgpaletten som kommer med våren nu.


Vart hämtar du din inspiration ifrån?

Drar klyschan nu, men en sann sådan: Överallt i princip! Jag älskar att slösurfa runt på Tumblr och att köpa hem (lite för många) modemagasin för en inspirations-boost bland annat.


Har du någon stilförebild – och vem är det isåfall?

Har ingen specifik stilförebild, stilmässigt kan jag finna inspiration från alla möjliga håll och kanter. Utöver det så försöker jag alltid att experimentera mig fram mycket själv i garderoben.


Vilket är ditt absoluta favoritplagg?

Måste nog säga mina skinnbyxor från Tiger of Sweden här. De passar till allt, får mig alltid att känna mig fin och jag hade kunnat bära dem i princip 365 dagar om året.


Vad är det dyraste – och det senaste köpet till din garderob?

Min Givenchy väska, det dyraste och bland mina senaste köp, som jag efter många om och men unnade mig nu i februari. Oj vad det sved, men OJ vad bra vi trivs bra ihop.


Något smart stylingknep att dela med dig av? Enkelt sätt att "piffa" sin outfit?

Jobba med att mixa material är mitt tips! En helsvart outfit kan vara bland det snyggaste man kan bära – och det blir så mycket roligare och mer iögonfallande om man slänger in exempelvis mocka, skinn och silke i en och samma look.


Gör du något mer utöver bloggen? Drömyrke?

Bloggen jobbar jag med på heltid. Sen frilansar jag lite vid sidan om och har nyligen börjat jobbat lite som modeambassadör för en ny app. Mode är utan tvekan det jag vill syssla med, nu och troligtvis även om 10 år. Drömmen vore att jobba med ett eget klädmärke. Dock växer mitt intresse för inredning alltmer och det vore fantastiskt att på något sätt kunna kombinera mode med just inredning också i framtiden. De kan trots allt många gånger gå lite hand i hand enligt mig.


Vad ser du fram emot mest just nu? Något spännande som händer i vår som du vill dela med dig av? :)

Jag har förhoppningsvis ett par spännande projekt på g som jag än så länge får hålla hemligt…men just nu ser jag väldigt mycket fram emot en semester som förhoppningsvis blir av redan nu i vår – Dubai it is! Har aldrig varit där tidigare så ska bli grymt att få uppleva det och att få skapa sin egen uppfattning. Att ha något att se fram emot, vare sig det gäller t.ex. ett mål eller en resa, stort som smått, är bland det bästa jag vet.