Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Mikaela Höök "Jag designar kläder för att hylla kvinnokroppen"

1 av 1

Dela på Pinterest
Vår härliga Itgirls-bloggare Mikaela Höök lanserar idag sitt eget klädmärke. Läs intervjun med Mikaela och spana in hennes fantastiska design!

Grattis till lanseringen av ditt klädmärke! Hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt men samtidigt lite stressigt, men bra stressigt! Känns så himla roligt att äntligen få visa alla människor runt om mig vad jag har jobbat med så länge.

Hur kom det sig att du startade ditt eget klädmärke?

– Jag har älskat att vara kreativ och designa och sy ända sedan jag var liten. Samtidigt så har jag alltid haft min egna stil och velat sticka ut och köra min egen grej. Under min barndom har jag flera gånger blivit tillsagd att jag inte kan bära det eller se ut sådär därför att det inte är normalt. Därför har jag idag skapat mitt eget klädmärke för att kunna designa precis det jag vill och genom det inspirera människor till att vara precis som de är.


Läs även Ida Sjöstedt "Bry dig inte så mycket om andra"

Hur skulle du beskriva din design?

– Det är ett handgjort klädmärke där allting tillverkas av mig, allt från den första idén till mönster, tillverkning och de målade trycken. Det är enkla plagg men med tryck och detaljer som gör dem unika. Mikaela Höök är lekfulla kläder med en sportig touch och jag vill med min design spegla ett samhälle där kvinnor och män behandlas lika.

Vem passar dina kläder för?

– Mina kläder passar tjejer och kvinnor som älskar att synas och vill uttrycka sin individualitet genom deras stil. Det är ett märke för de som kämpar för ett mer jämställt samhälle och älskar kvinnokroppen.


Läs även 11 anledningar till att vi älskar Miriam Bryant

Vad är din vision med klädmärket?

– Min största vision med Mikaela Höök är att ge öppensinnade människor friheten att uttrycka deras individualitet genom deras stil. Jag vill inspirera människor att vara exat som de är och jag kommer alltid kämpa för ett mer jämställt samhälle och hylla kvinnokroppen.

Vad får du din inspiration ifrån?

– Jag inspireras av så otroligt mycket, det kan vara allt från människor på gatan, ett träd i skogen, samhället eller Instagrambilder. Men främst Londons underground streetstyle, Miley Cyrus och människor som vågar sticka ut.


Läs även 9 galna saker tjejer gör när vi blir förälskade

Vilket är ditt favoritplagg från kollektionen just nu?

– Mitt absoluta favoritplagg är "Tits black crop top". Den är snygg, skön och lite kaxig. Jag har aldrig förstått och kommer nog aldrig att förstå det här med att kvinnor inte får visa sina bröst precis som män får. Därför vill jag förmedla en ärlighet över att det faktiskt bara är ett par bröst och just det gör att jag älskar att gå runt i den toppen.

Vad är ditt bästa tips för att hitta sin stil?

– Att leka sig fram, testa lite olika stilar och kläder tills man tillslut känner att det här är jag. Det jag tycker är absolut viktigaste är att inte följa trender bara för att det är trender utan att köra på det man själv tycker är snyggt och det man är bekväm i.


Läs även 9 meningar vi tjejer hatar att höra från killar

Vem är din största inspirationskälla?

– Ska jag vara ärlig så kommer jag faktiskt inte på någon specifik person som jag verkligen följer. Men jag gillar Miley Cyrus galna stil, Fanny Lyckmans sportiga stil och en blandning av all härlig streetstyle i London, där det inte finns någon jantelag. Annars måste jag väl säga mig själv, eftersom jag aldrig skulle bära eller designa något som jag själv inte älskar.


Läs Mikaelas blogg här!

Vilket är ditt bästa stilknep?

– Mixa och matcha med olika material, och gå alltid med ett leende på läpparna.

Vad är ditt bästa råd till unga tjejer?

– Dream big, work hard and never give up! Våga vara er själva, ta för er och kom alltid ihåg att ni är unika precis som ni är.


Besök webbshoppen här!

Gilla Modette på Facebook!