Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Stilkollen: Skandalösa Lapo Elkann

Dela på Pinterest
Italienska bad boyen mixar dekadent leverne med nonchalant elegant stil.

Det här är Lapo

Ökänd, skandalös Fiat-arvinge som är känd för sin oklanderligt fashionabla stil. Med att använda endast ett klädplagg kan han sätta stilen för en hel säsong.

Där hänger han

Franska Rivieran, med siktet ställt på – vad annars om inte – St Tropez såklart! Ett mål för semestrar är även Portofino. Annars hänger han runt i Det Stora Äpplet.

Hans stil

Vanity Fair har utsett Lapo till en av världens bäst klädda män tre år i rad och han har även prytt omslaget till magasinet Lóumo Vouge. Han bär sin morfars Gianni Agnellis, (grundare till Fiat reds anm) skräddarsydda kostymer som han ofta matchar med gymnatikskor. Dessutom har han låtit brodera in italienska flaggan i manchetterna.

Han använder aldrig manschetteknappar, klockor eller skjortor med initialer på. Lapo har lanserat sin första kollektion för Italia Independent. Den beskrivs som extravagant med tydliga influenser från Elkanns personliga stil.

De visningarna går han på

Han hängde på Giambattista Valli´s modevisning under Paris Fashion Week 2008 och är även en självklar gäst på New York Fashion Week.

De här skandalerna är han involverad i

Festar med transvestiter, prostituerade och playboys världen över. En natt tillbringade han hemma hos en av Turins mest kända prostituerade transsexuella, 53-åriga Donato Broco, eller Pratrizia. Lapo smällde i sig en livsfarlig coctail bestående av kokain och heroin. På morgonen hittade den transsexuella Broco honom livlös och ringde efter ambulans. Överdosen gjorde så att han nästan dog men Lapo klarade sig. Tidningar och teve överröstes av berättelser från prostituerade som hävdade att Lapo var en frekvent kund i Turins sunkigaste kvarter. Lapo lämnade sitt jobb och Italien, köpte en lägenhet i New York och tog in på ett behandlingshem i Arizona.

Dem hänger han med

Han sägs ha dejtat Mary-Kate Olsen, modellen Benedetta Massola och skådespelaren Martina Stella. Han är nära vän med Henry Kissinger, Rita Hayworth och Jackie Onassis. Bara en sådan sak!

Lapo Elkann för Italia Independent:

Skrivet av: