Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Stadiums nya kampanj slår ett slag för jämställd idrott

Dela på Pinterest
Med hjälp av din mobil kan du nu stötta kvinnliga idrottare – detta tack vare Stadiums nya kampanj tillsammans med riksidrottsförbundet.

Sportkedjan Stadium går i helt rätt riktning och slår ett slag för jämställd idrott i en ny kampanj, i samarbete med riksidrottsförbundet. 

Idrottstjärnor som Sarah Sjöström, Kosovare Asllani och Linnéa Claeson medverkar i kampanjen och vi alla kan vara en del av den – med hjälp av våra mobiler.

Varje år får idrottsmän 2,9 miljarder kronor mer än sina kvinnliga kollegor – något Stadium nu vill belysa. 

Genom initiativet "Fill the Stadium" vill de belysa orättvisorna inom sporten , där kvinnor får kämpa i motvind och ofta visa upp sina talanger inför tomma läktare.

– För mig var det självklart att ställa upp på detta initiativ. Det finns massor av tjejer som kämpar i det tysta och det är verkligen jättebra att Stadium vill lyfta fram alla grymma idrottskvinnor, säger Sarah Sjöström i ett pressemeddelande.

Kampanjen går ut på att samla in 50 000 "klapp-emojis", vilket då motsvarar applåder på Sveriges största arena. 

Så, om du vill stötta initiativet så kan du smsa iväg en "klapp-emoji" till 71 140. På så sätt stöttar du alla kvinnliga idrottare.

Kampanjen inleds den 24 augusti och kommer att visas upp i TV, tidningar, digitala medier och på stortavlor över hela landet.

Se reklamfilmen i spelaren ovan.

Mer:

Landslagets nya matchtröjor är här – och de har ett viktigt budskap på ryggen

Gilla Modette på Facebook!