Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Här är kläderna som kan ge dig infektioner och åderbråck

Dela på Pinterest
Gynekologen varnar nu för kläderna som kan ge dig infektioner, åderbråck och magproblem – något vi alla borde veta om.

Det finns vissa kläder du faktiskt borde undvika ha på dig, i alla fall ofta, enligt gynekologen Tania Adib. 

Hon berättar nämligen för Daily Mail att kläder som sitter tajt på kroppen kan vara en hälsorisk, speciellt om det är latex eller gummikläder. 


Har du kläder som sitter åt riktigt mycket så kan blodflödet i kroppen försämras – något som kan leda till och förvärra åderbråck.

Hon säger även att dessa kläder uppmuntrar både svampar och bakterier att blomma upp – något som kan ge oss infektioner i underlivet. 

Men inte nog med det, har vi tajta kläder på oss ofta så kan vi få problem med magen, då magen helt enkelt inte får utrymme att växa. Och lider du av ångest? Ja, då ska du inte ha tighta kläder då det blir svårare att andas tungt.

– Kläderna är varken praktiska eller vettiga, utan är tänkta att användas vid särskilda tillfällen, inte i vardagslivet, säger hon.

Så, ska du ha latexkläder eller andra riktigt tajta kläder så kanske du ska tänka till en extra gång. Det funkar ibland men kanske inte varje dag! 

Mer:

Kläder vi älskade på killar i tonåren - men inte förstår idag

HM:s storlekar jämfördes med andra märken – då rasade kunderna

Gilla Modette på Facebook!