Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Missguided slutar redigera bort bristningar – hyllas nu av alla

Dela på Pinterest
Modejätten Missguided har äntligen tagit beslutet som vi alla väntat på, nu slutar de redigera bort modellernas bristningar.

Modebranchen har en stor påverkan på tjejer genom hur och på vem de väljer att bära upp deras kläder. Trots att det kan kännas som en enkel sak, att visa upp kläderna på tjejer i alla möjliga storlekar, hudfärger och utseenden så verkar det vara svårt för modekedjorna att få till det.

En kedja som trots allt lyckas lägga ifrån sig redigeringsverktyget som trollar bort bristningar är modejätten Missguided som nu hyllas på nätet."ÄLSKAR Missguided ännu mer då de inte photoshopade modellens bristningar", skriver en tjej på Twitter.


"Är det bristningar jag ser? JA Missgudied, ni gör det rätt, #allnatural så vackert", skriver en annan tjej.


"Hur uppfriskade att se genuina oredigerade bilder av kvinnliga modeller. Bra gjort Missguided, Jag är så stolt över budskapet det här förmedlar", skriver en annan tjej på twitter. 

Vi hoppas missguided fortsätter på det här spåret och att fler kedjor tar efter – och håller fast vid det. Länge leve kroppen liksom!

Mer:

Men H&M, hur ska ni krossa idealen när ni gör så här?

Bildkälla: Missguided

Gilla Modette på Facebook!