Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Folk rasar över H&M:s produktbild – anklagas för rasism

Dela på Pinterest
H&M är i blåsväder igen. Den här gången handlar det om rasism och H&M får massiv kritik världen över.

Det har stormat rejält hos H&M den senaste tiden. Konsumenter som klagar på storlekarna, butiker som stängs igen, de har blivit stämda för plagiat och nu nästa storm – de blir anklagade för rasism.

Det gäller en barntröja, en hoodie med texten "Coolest monkey in the jungle". På produktbilden syns tröjan på en mörkhyad pojke, som då flera personer i bland annat USA och Storbritannien reagerat starkt på, skriver Expressen.

H&M får nu massiv kritik och anklagas för rasism och okunskap, och på sociala medier uttrycker folk rejält med ilska mot modejätten.

"H&M behöver tydligen få in lite färgade medarbetare på sin marknadsavdelning. Jisses, vem fattade detta usla beslut?" skriver en användare.

Tröjan har nu plockats bort från hemsidan, men flera kräver en ursäkt av H&M.

– Det är oerhört olyckligt att bilden har uppfattats som stötande, säger Anna Eriksson vid H&M:s kommunikationsavdelning, till Expressen.

Mer:

Därför lackar folk på Alexander Bard och H&M just nu

Gilla Modette på Facebook!