5 anledningar till varför du borde undvika reorna

Alla tipsar om hur du fyndar på rean men vem njuter egentligen av readjungeln? Vi ger dig 5 anledningar till varför du ska undvika kaoset!


Är du också trött på att få hopplösa tips om hur man bäst fyndar på rean? Vissa älskar reor och är riktigt bra på att hitta de små guldkornen, men ska vi vara helt ärliga så är majoriteten ganska värdelösa. De flesta har de där plaggen i garderoben som aldrig används, som köptes på någon rea och kändes som en lysande idé i stundens hetta.

Här är fem anledningar till varför du ska undvika reorna:

1. Stressen

De allra flesta reorna innebär folkmassor, alla vill fynda. Det blir varmt och man vill helst bara komma därifrån och det är lite för lång kö till provrummen för att man ska orka gå dit. 

Allt detta resulterar i att man inte ens tittat noga på plagget och upptäcker att det har hål eller bara äcklig kvalitet när man kommer hem. Men då är det kört för det är förmodligen inte någon bytesrätt.


Bilkälla: Giphy

2. Gamarna

Den enda mindset:en som folk i reatider har är att det är krig, vem kan roffa åt sig mest. Vilket i sin tur leder till ett slagfält som folk rivigt igenom för att hitta guldkornen, om man inte håller tillräckligt hårt i prylarna så slits det ur händerna på dig av de fräckaste gamarna.

Råkar man istället vara sen på bollen så är det enda man har framför sig en hög med plagg som har haft bättre dagar, eller varit nerknölade i ett skrymsle på lagret det senaste decenniet

Bildkälla: TT

3. Billigt billigt

Bara för att det är billigt så måste man inte köpa det. Hur många gånger har man inte kommit hem med prylar som man aldrig hade köpt om det var fullpris men eftersom det var billigt så kanske det kan vara kul att ha. 

Det är svårt att stå emot om det är billigt, men inte en chans att du kommer att använda det och det kommer hänga i garderoben med prislappen kvar och bara ge ångest.

4. Felköpen

På grund av ovanstående scenarion så står du kvar med en garderob full med rackare i fel storlek eller passform bara för att du inte orkade ställa dig i 100 meterskön. Eller så provade du och tänkte om jag bara tränar lite eller syr in det så kommer det sitta perfekt, vilket du förmodligen kommer glömma bort eller inte orka lägga tid på. 


Bildkälla: Flickr

5. Trend"kapet"

Kanske finns det där absolut trendigaste plagget du suktat efter hela säsongen kvar, på 50% rabatt dessutom. Du slår självklart till men efter en dag eller två känns det inte lika kul längre, kanske det bara var en fluga just denna säsong och det känns helt ute inför den kommande säsongen? 

Det farliga med de trendigaste plaggen är just att de kanske bara håller just en säsong, och då är du verkligen sist på bollen. 

Rea
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.