Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Tappat gnistan efter semestern? Så räddar du förhållandet

Dela på Pinterest
Semester innebär sol, bad, äventyr, ledighet och tyvärr kanske en hel del bråk med sin partner.

Att semester innebär för många ledighet, sol, bad, äventyr och härligheter. Men för par kan semestern även innebära en hel del bråk – och kanske ett tvivel på kärleken när semestern är över.

Det kan handla om bråk, att ni tröttnat på varandra, att ni sett sidor hos varandra ni inte är vana vid eller att semesterplanerna inte blev som planerat. 

När vi går på semester tappar vi rutinerna – vilket kan sätta ens förhållande på prov. Att par går isär efter semestern är vanligt.

Så, här är våra 5 tips på hur ni hittar tillbaka till varandra.

1. Prata igenom semestern

Hade ni stora bråk under semestern, eller hände det något som fått dig att tvivla på er? Prata igenom det. Prata om vad som var bra med semestern och vad som var dåligt.  Förväntade du dig mer av din partner? Säg det och låt det inte gro inom dig.

Hålla hand med matchande tatuering
Tipsen som får kärleken att hållas vid liv.


2. Planera hösten

Hade ni en helt fantastisk semester och känner en tomhet nu när den är slut? Planera hösten tillsammans och ha något nytt att se fram emot! 

Träd i solen
Kärlekstipsen för alla förhållanden


3. Fortsätt hitta på mysiga saker

Semestern innebar säkerligen flera mysiga kvällar, middagar, sovmorgnar, sex och annat. Fortsätt med det! Sluta inte bara för att det är jobb som gäller igen – hitta tid till er ändå

Tjej i mysig tröja
Ha det mysigt med din partner.


4. Sakna varandra

Känner du dig lite trött på din partner efter semestern? Ja, det kanske inte är så konstigt om ni har hängt tillsammans i flera veckor i sträck. Se därför till att få massor med egentid, det är viktigt för dig själv och även för er relation. Ni behöver sakna varandra igen!

Par lagar mat
Längta efter din partner ibland.


5. Fördela sysslorna

Bor ni tillsammans? Ja, fördela då sysslorna i hemmet. Ingen är speciellt pepp på at ta hand om tvätten, storhandla, laga mat och städa i dessa tider då vardagen kommer tillbaka. Tröttheten finns hos oss alla – så prata om vem som gör vad och hjälps åt!

Vill du ha ytterligare tips för att få förhållandet att hålla gnistan vid liv? Kolla in videon nedan. 

Mer:

5 tecken på att kärleken håller på att dö ut

19 tips på dejter du måste testa med din partner

Gilla Modette på Facebook!