Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför kan du tappa sexlusten – och så får du tillbaka den

Dela på Pinterest
Sexlust är helt individuellt och ibland kan den försvinna helt och hållet – men vad beror det på, egentligen?

Sexlust är helt individuellt och att ibland tappa sin sexlust är inget ovanligt. Vissa gillar inte sex alls och andra känner en stark lust ofta – men det hela kan variera, och det finns anledningar till varför.

Att tappa sexlust när du är i ett förhållande är inte det roligaste, speciellt inte då det ofta kan förknippas med att man tror känslorna har svalnat. 


Men faktum är att det finns flera faktorer till varför vår sexlust ökar och minskar. Enligt UMO.se så kan sexlusten försvinna tillfälligt, om du exempelvis mår dåligt under en tid, inte trivs med din kropp, är upptagen med andra tankar eller upplever mycket stress.  

Så, om du upptäcker att din sexlust plötsligt försvunnit, se till att ändra på din livsstil och försök att komma i balans med dig själv. Har du en partner så kan ni prata om problemet och tillsammans hjälpas åt att du får stressa ner, slappna av och bara må bra.


Men om sexlusten inte kommer tillbaka och du misstänker att det beror på något annat, kan det även handla om att något inte står rätt till. Både känslor, tankar, sjukdomar och din livssituation kan påverka hur du känner för sex. 

Så, märker du att din sexlust inte kommer tillbaka trots att du försökt så borde du kontakta en ungdomsmottagning.

Mer:

Hon har världens längsta ögonfransar

Därför vill inte Molly Sandén prata om Danny Saucedo längre

Gilla Modette på Facebook!