Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så botar du svartsjukan i ditt förhållande

Dela på Pinterest
Är svartsjuka ett stort problem i ditt förhållande? Här är fem saker som kan förbättra er relation och sätta stop för svartsjukan.

1. Sätt ner foten
När din partner blir svartsjuk så måste du sätta ner foten och säga att det inte är okej. Stå upp för dig själv. 

2. Hämnas ALDRIG
Om din partner är svartsjuk så har hen garanterat reagerat på småsaker du "gjort fel" – trots att din partner gör exakt samma saker själv utan problem. Det kan då vara lätt att bli sur och sätta ner foten, på samma sätt som din partner gör. "Är det inte okej att jag gör så, så ska min partner inte heller få göra så", testa att tänka tvärt om och uppmuntra istället till att det ska vara okej för både din partner och för DIG.

3. Tillåt inga ursäkter
Kanske har din partner varit med om svek i tidigare relationer, men det är ingen ursäkt till att det ska gå ut negativt över det ni har. Förklara det och var tydlig med att du förtjänar förtroende och om det tar emot så får hen anstränga sig.

4. Be din partner söka hjälp
Problemet ligger oftast inte i er relation eller hos dig, utan snarare i den som faktiskt är svartsjuk. Oftast spelar det ingen roll vad du gör, utan det sitter i huvudet på din parter – och det är bara hen som kan råda bot på det. Föreslå att din partner ska ta tag i sina problem och gå och prata med någon.

5. Sätta en gräns

Det är svårt att veta när det gått över gränsen, om du inte bestämt dig för vart gränsen går – innan ni kommit dit. Försök sätta dig in i er situation ur ett annat perspektiv, som om det var en nära kompis relation, och bestäm dig sedan för vart din gräns går.

Mer: 

5 saker du ska göra om du tror att din partner vill göra slut

5 saker du måste få svar på om du och din partner gjort slut

Gilla Modette på Facebook!