Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Är du född det här året kommer du förmodligen få barn nästa år

no title
Dela på Pinterest
Är du född det här året kan du förvänta dig en rejäl babyboom bland vänner och bekanta, eller förvänta dig en egen bulle i ungen.

Vi alla har väl sett dessa bilder på Facebook där det står tjugo olika namn med texten "Personer som kommer bli gravida nästa år" - men hur mycket stämmer de egentligen?

Genom att veta vilka som förmodligen kommer bli gravida nästa år behöver vi ta fram statistik för att se vilken genomsnittsålder vi har i Sverige för att få det första barnet. Sedan kolla upp vilka namn som var vanligast att döpa sina barn just det året.


Komplicerat? Ja, det tycker vi med.

Men för att ni ska slippa grotta ner er i statistik så har vi gjort det åt er. Vi kan inte få fram vilka namn som förmodligen kommer bli gravida nästa år, då den statistiken inte finns, men ålder däremot, det kan vi hitta. Enligt socialstyrelsen så är genomsnittsålden (år 2015) för att få sitt första barn 28 år. 


Detta betyder alltså att ni som är födda år 1990 eller 1989 förmodligen kommer få barn nästa år. Kommer ni själva inte få barn då så kan ni i alla fall förvänta er en rejäl babyboom bland vänner och bekanta, för 28 är det magiska numret!

Mer:

Drömmer du om att du blir gravid? Det här betyder det

Gilla Modette på Facebook!