Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skam-Sana gör historiskt omslag för Norges största modemagasin

Dela på Pinterest
Iman Meskini pryder omslaget på Norges största modemagasin, Costume – det är första gången tidningen frontar en kvinna i hijab.

Iman Meskini, känd som Sana från Skam, pryder omslaget för Norges största modemagasin. Det är första gången Costume frontar en kvinna i hijab. 

– Vi har valt att ha Iman Meskini på vårt omslag eftersom att hon är en av världens största tv-stjärnor och ett spännande namn i Norge, säger Kine B. Hartz, chefredaktör för Costume, till NRK


I Costume finns en intervju med Skam-stjärnan där hon bland annat pratar om hur det är att växa upp och leva inom två skilda kulturer. Hon berättar också att hon känner igen sig i sin karaktär Sana eftersom hon är den enda som bär hijab. 

– Min hijab har aldrig varit ett problem för mig, även om jag varit den enda av mina vänner som burit den. Jag är väldigt stolt över att vara muslim så jag bär plagget med stolthet. Kläder definierar vem du är och jag känner mig som mig själv när jag ser mig själv i spegeln med min hijab, säger Iman till Costume.

Bildkälla: NTB scanpix, costumenorge, imanmeskini

Mer: 

Så här såg Pernilla Wahlgren ut för 26 år sedan

Gilla Modette på Facebook!