Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Vilken hårfärg ska jag välja?

1 av 1

Dela på Pinterest
Sugen på att färga håret men vet inte vilken färg du ska välja? Hur vet man egentligen vad man passar i? Modettes skönhetsskribent Filippa ger dig några tumregler.

För att veta vad du passar i för hårfärg behöver du veta vad du har för hudtyp. Är du åt det varma eller kalla hållet? Ljus, mörk eller olivfärgad?

För att först och främst ta reda på det finns det ett antal knep. Trivs du bättre i guldsmycken än silversmycken är du troligen åt det varma hållet.
Du kan också kolla om du passar bäst i rosa eller orangea kläder. Kalla personer brukar se bäst ut i rosa.
Om du är osäker kan du fråga i din sminkbutik.

LJUS HY

Kall ton: Askblont eller mörkbrunt hår framhäver din skönhet. Undvik kopparfärger.

Varm ton: Guldiga nyanser är snyggt, både ljusa och mörka. Undvik platinablont hår.


MÖRK HY

Kall ton: En mellanbrun till riktigt mörkt brun färg som skiftar lite i lila är smickrande. Undvik varma guldblonda nyanser.

Varm ton: Varmt honungsblont brukar vara fint. Även mörka färger med röda toner fungerar. Undvik askiga nyanser.


OLIVFÄRGAD HY

Kall ton: Du passar i en askig grundton med slingor eller mörka kalla färger. Alternativt chokladbrunt. Undvik röda toner om du inte vill se väldigt blek ut.

Varm ton: Rödbruna och guldblonda färger är grejen för dig. Undvik färger som drar mot lila, de kan få dig att se icke välmående ut.


Har du en neutral hudton passar du i iprincip vad som helst. Grattis!


OBS! Kom ihåg att detta endast är tumregler, för att verkligen veta vad man passar i är det bara att prova! Ett tips är att prova en peruk i färgen du funderar på så slipper du göra ödesdigra misstag...Du kan kontakta Filippa på filippa.berg@nyheter24.se
Eller besöka hennes blogg.