Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Filippa krossar hårmyterna

Dela på Pinterest
FILIPPA KROSSAR SKÖNHETSMYTERNA. Mycket av det du hört om hår och hårvård är inte sant. Modettes skönhetsskribent Filippa krossar några vanliga myter.

- En vanlig missuppfattning är att hårinpackning inte ska läggas i hårbotten pga risk för fett hår. Detta stämmer inte, man ska ha hårinpackning i hela håret, hårbotten är också viktig! Däremot balsam kan man vara lite mer försiktig med i hårbotten.

- På hårinpackningar står det ofta att du ska ha i dem 3-5 minuter eller liknande. Skit i de rekommendationerna och ha alltid i dina hårinpackningar i en timme, eller varför inte ännu längre, för bästa effekt.

- En utbredd myt är att hårextensions skulle slita på håret och göra det tunnare. Det stämmer inte (om förlängningen är korrekt utförd) däremot är det lätt att förstå varför det kan kännas så. Du tappar ca 100 hårstrån om dagen och dessa fastnar i dina extensions. När du sedan tar ut dem ser det ut som att du har tappat jättemycket hår men dessa hårstrån skulle du alltså ha tappat i alla fall.
Dessutom blir du van vid att ha ett tjockare hår så när du tar ut förlängningen känns ditt egna hår jättetunt - men i själva verket är det precis lika tjockt som innan du satte i extensions.
Däremot kan vissa lösningsmedel som används för att ta bort förlängningar med lim eller keratinvax skada håret. För att undvika det bör du använda dig av en metod som inte behöver något lösningsmedel för att tas bort, till exempel flätning eller microringar.

- "Det finns produkter som lagar kluvna toppar" - Nej. Detta är helt inkorrekt. Många produkter lockar med det men det är tyvärr falsk marknadsföring då det inte finns någon produkt som kan åstadkomma detta. Däremot finns det produkter som tillfälligt kan "limma ihop" håstrået så det inte ser kluvet ut. Men en kluven topp är i alla lägen en kluven topp och det enda sättet att råda bot på den är att ta fram saxen att klippa av den.Du kan kontakta Filippa på filippa.berg@nyheter24.se
Eller besöka hennes blogg.