Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

SKÖNHETSBOKEN - med Emma Malmlöf

Dela på Pinterest
Nu startar vi en ny serie på Modette - Skönhetsboken. Lik en klassisk "Mina vänner"-bok, fast fylld med roliga frågor om skönhet.Vi frågade våra vänner om de ville fylla i de tomma sidorna. Det ville de. Denna gång är det Emma Malmlöf som delar med sig av sina skönhetshemligheter.

Skönhetsrutin på morgonen: Jag sover gärna så länge som det bara går på morgonen och tyvärr blir mitt estetiska resultat därefter. Jag sköljer av ansiktet med ljummet vatten, smörjer in mig med ett c-vitamin serum från Cicamed, eventuellt lite fuktighetskräm från något budgetmärke, och sedan åker sminket ofta på under bussresan till jobbet.

Skönhetsrutin på kvällen: Sköljer ansiktet i ljummet vatten innan jag tvättar av sminket med antingen Stockholmsgruppens sminkborttagning eller Cicameds. Har jag inget smink tvättar jag det med Diors mjölk. Om hyn stramar eller om det varit soligt smörjer jag in den med samma kräm som på morgonen.

Borstar håret med en borste med både piggar och vildsvinsborst som egentligen är för löshår tror jag men mitt hår är relativt tjockt så behöver en som är både utredande och slätande. Lägger eventuellt i lite Mythic Oil i längder och toppar, borstar igen. Vaselin på läpparna och sedan god natt.

Tid det tar att sminka mig: Fem minuter på morgonen, men ska jag ut gillar jag att stå typ i 20 minuter och fixa och trixa.

Min senaste skönhetsupptäckt: Cicameds serie. Inte superbudget men väldigt bra.

Mina skönhetsingrepp: Har inte gjort några men de senaste två åren har jag då och då velat göra läpparna men mina pendlar märkligt nog ofta i storlek, tror det beror på hur återfuktade de är, så jag har inte gjort något då jag är rädd för att det skulle se märkligt ut.

Min värsta skönhetsmiss: Rakade(!) typ av mig ögonbrynen när jag var 15.  Ersatte med svarta streck. 90-talist och allt det där…

Ålder då jag började sminka mig: 14.

Lärde mig hur man sminkar sig av: Jag har alltid varit väldigt sparsam med smink och att lägga på mascara och läppglans är inte direkt en konst. Det är mer de tre senaste åren som jag vågat mig på foundation och ögonskugga och gud vet vad. Man prövar väl till det funkar liksom, kan inte minnas att jag lärt mig av någon. Har frågat om lite tips då jag plåtats och så vidare, men klarar aldrig av att få det lika fint ändå, så.

Dyraste produkten jag köpt: Estée Lauder Advance Night Repair.

Onödigaste produkten jag köpt: Typ tretusen läppglans jag lugnt hade kunnat leva utan.

Fulaste trenden jag har hakat på: Är inte så mycket för sminktrender men det är med ögonbrynen var väl ingen höjdare.

Min snyggaste kompis: Citty Olsson är så himla duktig på att smink sig. Hennes hy lyser typ. Ms glow.

Det sjukaste jag gjort för att förändra mitt utseende: Jag är så feg, men det sjukaste är väl egentligen hur mycket pengar jag ändå lagt på mitt utseende genom åren?!

Min skönhetsförebild: Jag har nog ingen direkt förebild. Men pratade igår om att jag tycker om Kate Hudson för att hon ofta har en vacker naturlig look. Sedan hur mycket hon ingår i genren skönhetsförebild är en annan fråga.

Så gör jag om jag får en finne: Hoppas på att jag får två, hatar när det bara är en, då tänker jag på det, då stör den liksom - haha. Försöker sedan täcka med Garniers  Skin Renew som säkert inte alls är till för det.

Största skönhetssynden jag brukar begå:
Somna med smink, klassiker.

3 skönhetsprodukter jag inte klarar mig utan: Mineralfoundation från Make up Store, Isadoras Wig Wam-maskara, vanligt vaseline.

Jag lägger mest pengar på: Just nu produkter för mitt hår då jag fick för mig att färga mitt blonda hår brunt, svart och sedan rött - och sedan nu återgå till blond. Det slet, om man säger så. Bra schampo + balsam, olja + borste.

Skönhetsbehandlingar jag brukar göra regelbundet: I wish. Hade jag haft tid, ork och cash hade jag gjort naglarna regelbundet. Har dock påbörjat en IPL-behandling på Stockholms Beutycenter som permanent tar bort hår under armarna.

5 snabba

Ofixat hår eller osminkad?
Osminkad.

Sotade ögon eller röda läppar?
Sotade ögon.

Snabbmat eller hälsokost?

Snabbmat.

Långa eller korta naglar?
Medel, gärna korta med lite rak kant.

Bröstimplantat eller läppförstoring?

Whatever makes u happy. Skulle jag vara tvungen att göra något av dem hade jag fyllt läpparna.Läs Emma Malmlöfs blogg på http://petite.nu