Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sminka olika ögonformer på olika sätt

1 av 2

2 av 2

Dela på Pinterest
Chungs sminkskola. Modette tar hjälp av make up-proffset Caroline Chung, som guidar oss till den perfekta make-upen. Denna gång berättar hon om hur du sminkar just dina ögon.

Det finns flera olika typer av ögon. Därför använder vi oss av "idealansiktets" mått när vi lägger skuggorna. Detta för att få bästa resultat. Som tidigare nämnt finns det inget "ideal" i den bemärkelsen utan det är snarare en matematisk formel som vi arbetar efter.

Idealöga: Ett idealöga är mandelformat och mellan 3-4 cm, avståndet mellan ögonen ska vara ett öga, då har man idealögon och kan göra vilken skugga som helst!

Stora ögon: Man vill sällan förstora ett stort öga utan snarare bara markera det. Eyeliner är då ett snyggt alternativ. Vill man istället förminska ögat arbetar man med mörka skuggor på locket.

Små ögon: För att förstora ett öga använd dig av ljusa skuggor både över och under ögat. Lägg gärna även ljus kajal på slemhinnan. För maximal förstoring använd mascara och lösfransar.

Utstående ögon: Vill man ofta trycka tillbaka, använd dig då av mörk skugga på locket.

Nedåtgående ögon: Använd dig av mörk skugga i ögats ytterkant som du drar uppåt igloben. Sedan lägger du ljus skugga inåt ögat. Lägg även en mörk skugga under ögat som du binder samman med den mörka skuggan som du placerade i ögats ytterkant. Dessa skuggor tillsammans gör så att ögat går mer uppåt/utåt.

Runda ögon: Använd dig även här av skuggor i ytterkant.

Djupt liggande ögon: Lägg en ljus skugga på locket och sedan en mörkare i globen. Det gör så att ögat ”åker” framåt.

Kom ihåg att skuggorna funkar så här: 
- Ljusa skuggor plockar fram.
- Mörka skuggor ”trycker in”.