Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 misstag du gör med bronzern

1 av 1

Dela på Pinterest
Bronzer tillhör de lite klurigare skönhetsprodukterna, den är inte alltid lätt att få till. Vi listar vanliga misstag och hur du undviker dem.

1. En orange nyans

Om pudret skiftar i orange – håll dig undan. Sikta på de färger som liknar den du får naturligt av solen. Apelsin-looken skippar vi gärna…

Läs även: 19 beauty hacks alla borde använda under sommaren

2. För mycket glitter

Precis som nyansen är själva finishen superviktig. Ett visst glow är välkommet men när man liknar en diskokula efter ett svep med borsten kan det vara dags att tänka om.

3. Fel formula

Tänk på din hudtyp när du väljer bronzer. Regeln brukar lyda att torr hy mår bra av krämprodukter och feta hudtyper trivs bättre med puderbaserade produkter.

4. För tät borste

Täta kabukiborstar och verktyg modell större gör det ofta svårt att kontrollera appliceringen. Ta vårt råd och väl en medelstor, fluffig borste.

Läs också: Supermaten som gör ditt hår starkare och snyggare

5. För mycket produkt på borsten

Glöm inte att ”slå av” borsten efter att du svept den i pudret. Dutta på handtaget med ett finger eller slå emot puderdosan. Allt överflödigt puder flyger av så du kan bygga upp den solkyssta looken gradvis.

6. Överdosering

Bronzer ska inte appliceras i hela ansiktet. Tro oss, du uppnår naturligast resultat om du fokuserar på de punkter där solens strålar träffar först – kinder, panna, haka och näsrygg. Att vara lätt på handen är a och o.

7. Endast fokus på ansiktet

Det många ofta glömmer är att balansera det bronzade ansiktet med kroppen. Låt puderborsten svepa försiktigt ner mot halsen så är problemet ett minne blott.

Läs även: 3 steg till perfekt hy i sommar


Bilder: Lisa Tellbe, Angelica Blick

Läs också: 9 bevis på att citron är den bästa skönhetsprodukten

Av: Rebecca Lindh