Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Se upp! 5 myter om torr vinterhy alla borde veta om

Dela på Pinterest
Vinterns kalla och torra luft är inte hudens bästa vän. Men ibland är det faktiskt själva behandlingen av din vinterhy som skadar. Vi listar fem myter du bör se upp för!

1. Du behöver inte solskydd på vintern

Du ska alltid använda solskydd. Även när det är molnigt påverkas vi av solens strålar. Det behöver inte innebära att du använder solkräm hela året, det finns många bra dagkrämer och foundations som innehåller tillräckligt mycket solskydd för vintern. Tänk på att produkterna du använder bör skydda både mot UVA och UVB och ligga på minst SPF 15.

2. Du ska inte använda peeling på vintern

Många tror att den torra och känsliga vinterhyn blir värre om den utsätts för peeling, men genom att peela bort döda hudceller hjälper du ditt serum och dina krämer att sjunka in bättre i huden. Därmed får du också en bättre behandling. Välj en mildare peeling om du tycker det känns skönare! Och glöm inte kroppen – den mår också bra av att peelas innan du smörjer in dig med bodylotion.


Läs även 5 sätt att boosta vänskapsrelationen

3. Det bästa för hyn är att vara inomhus

Att bara stanna inomhus är inte heller det allra bästa för hyn. Gå ut och njut av frisk luft. Det är härligt för både kropp och sinne!

4. Varma duschar är bra för huden

Många längtar hem till den där varma duschen eller ett långt bad när de går runt frusna ute i kylan, men det är inte alltid det bästa för din hud. Långa, varma duschar torkar ofta ut huden. Ljummen temperatur är det allra bästa. Glöm inte att smörja in dig rikligt med bodylotion efteråt!

5. Du kan använda samma hudkräm året runt

Hyn reagerar olika på olika väder och behöver därför behandlas olika beroende på vilken årstid det är. Vanligt är till exempel att det stramar åt lite mer i ansiktet på vintern, men att det blir alldeles för blankt när sommaren kommer. De flesta har behov av en fetare kräm vintertid, men känn efter och be om råd för vad som passar dig bäst.


Bildkälla Josefin Dahlberg Vanja Wikström

Gilla Modette på Facebook!