Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 vanliga misstag som ger fett hår

Dela på Pinterest
Är du en av dem som är trött på att håret blir fett alldeles för fort? Tänk på det här!

1. Du tar ofta i håret

Av samma anledning som du bör undvika att peta med fingrarna i ansiktet för mycket, bör du också undvika att pilla i håret. När du tar i håret är risken stor att fett från händerna överförs till din frisyr.

2. Du tvättar för ofta

Att tvätta håret för ofta kan torka ut din hårbotten, vilket gör att den börjar producera mer fett för att nå balans. Det blir lätt en ond cirkel. Försök därför att undvika att tvätta håret alldeles för ofta.

3. Du använder balsam fel

Fokusera på topparna när du balsamerar håret. Annars är risken att balsamet gör din hårbotten oljig. Det är också viktigt att skölja noggrant. Om du inte sköljer tillräckligt efter balsamering tynger det ner och ger håret en trådig karaktär.


Läs även Skönhet! Så får du magiska lockar på bara några minuter

4. Du borstar håret för ofta

Att borsta håret för ofta kan stimulera produktionen av fett i hårbotten. Återigen, fokusera på topparna!

5. Din hårborste är smutsig

Det samlas mycket smuts, så som stylingprodukter och damm, i din hårborste. Smutsen överförs sedan till håret när du borstar. Gör det till en vana att rengöra din bortse ofta.

6. Din borste är full av hår

På precis samma sätt som att smuts i borsten kan göra håret fett, kan även gamla hårstrån som är kvar i borsen ha samma effekt. Ta därför alltid bort det hår som fastnar på borsten efter användning.

7. Du använder fel produkter

Om du har fett hår är det viktigt att använda stylingprodukter som passar din hårtyp. Leta efter lätta produkter som ger volym och undvik produkter som ger glans och fukt, vilket passar bättre för torra hårtyper.


Bildkälla Josefin Dahlberg Stella Pictures

Gilla Modette på Facebook!