Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 tips som får håret att växa snabbare

Dela på Pinterest
Vill du att håret ska växa snabbare? Spana in vad du bör undvika och vad du ska tänka på för att få ett långt, friskt svall!

1. Fukta, fukta, fukta!

För att håret ska må bra och växa behöver det fukt. Använd produkter som återfuktar och gör en inpackning minst en gång i veckan. Ett leave in-balsam är ett bra tips för att undvika torrt hår. Det är extra viktigt att återfukta håret på vintertid, när luften är torr och kall.

2. Tvätta lagom ofta

Det är inte bra att tvätta håret för ofta eftersom det kan ge torrt hår. Men låt det heller inte gå allt för lång tid mellan tvättarna. Det kan nämligen leda till att hårsäckarna blir igentäppta. Ungefär varannan eller var tredje dag brukar passa de flesta.

3. Glöm inte din hårbotten

Hårbottnen utsätts ständigt för varmt vatten och hårprodukter, vilket torkar ut huden och hårstråna och gör att håret lättare bryts av. Så glöm inte bort att vårda din hårbotten om du önskar ett långt, friskt hår. Lägg gärna en hårmask ungefär en gång i veckan.


Läs även 7 vanliga fel du gör när du färgar håret hemma

4. Var inte för hårdhänt

Strama håruppsättningar och hårdhänta tag med borsten gör att håret slits fortare än det växer. Så var försiktig när du handskas med ditt hår. Tänk också på att inte gnugga för mycket med handduken när du torkar håret, eftersom det också sliter på håret. Krama istället håret torrt med handduken.

5. Var försiktigt med värmeredskap

Värmeredskap sliter som du säkert vet på håret, vilket inte är bra om du vill främja hårväxten. Låt därför håret självtorka så ofta som möjligt och använd helst bara lock- och plattång vid speciella tillfällen. Glöm inte att använda värmeskydd innan du väl ska styla håret!

6. Ät varierad kost

Det är viktigt med en balanserad och bra kost för att ditt hår ska må bra. Tänk på att få i dig mycket protein och vitaminer så att ditt hår får den näring det behöver för att kunna växa.

7. Toppa håret

Håret växer inte snabbare bara för att du klipper topparna, men om du undviker att klippa dig är risken att dina kluvna hårtoppar fortsätter att klyvas längre upp på hårstråna. Vilket ger både tunnare och kortare hår. Så besök frisören med jämna mellanrum om du vill ha friskt svall!


Bildkälla Sincerely Jules Fake-Leather.com Samantha Maria

Gilla Modette på Facebook!