Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skönhet! 7 superknep för längre ögonfransar

Dela på Pinterest
Här är knepen alla som vill ha långa ögonfransar med mycket volym borde känna till.

1. Rengör

Om du vill få ut det mesta av din mascara och få ett hållbart resultat ska fransarna vara helt rena från gammalt smink eller krämer. Rengör därför alltid fransarna noga, och låt dem sedan torka ordentligt, innan du målar på mascara.

2. Föna din ögonfransböjare

Värm ögonfransböjaren med din hårfön i några sekunder innan du böjer fransarna. Då blir det lättare att forma dem och du får ett mer hållbart resultat. Tänk dock på att känna av temperaturen på handen innan du sätter ögonfransböjaren mot ögat, så den inte är för varm.

3. Använd en fräsch mascara

En gammal mascara torkar mycket fortare än en ny, och om den torkar för fort vid applicering är det mycket svårare att arbeta in den ordentligt i fransarna. Byt därför mascara ofta om du vill ge dina fransar maximal längd och volym.


Läs även 7 tips som får håret att växa snabbare

4. Använd zick zack-rörelser

Applicera mascaran med zink zack-rörelser. Det separerar och ger mer volym åt fransarna. Börja vid fransrötterna och arbeta dig uppåt.

5. Pudra fransarna

Lägg ett lager med mascara och pudra sedan fransarna med transparent puder eller babypuder, för att slutligen lägga på ytterligare ett lager mascara. Det får dina fransar att se tjockare och längre ut.

6. Välj rätt mascaraborste

Vilken borste du ska använda beror på vad du önskar för resultat. Vissa ger mer volym medan andra får fransarna att se längre ut. Om du har korta ögonfransar och vill få dem att se längre ut kan du använda en borste som är tjockare vid skaftet och smalare vid toppen. Då når du alla strån och den lite tjockare delen ger mer längd.

7. Tunn eyeliner

En eyeliner får fransarna att se längre ut, men undvik en för bred eyeliner om du har korta fransar. Pensla på en tunn linje. Det ger intrycket av längre fransar!


Bildkälla Josefin Dahlberg Ida-Marie Isaksson

Gilla Modette på Facebook!