Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 misstag alla gör när vi använder parfym

Dela på Pinterest
Förvarar du parfymen i badrummet och använder samma doft året runt? Då borde du läsa det här!

1. Du har torr hy

Det är svårare för doften att fästa på kroppen om du har torr hud. En insmord hy är mer mottaglig för parfym, så glöm inte att smörja in dig ordentligt efter duschen och innan du använder parfymen.

2. Du förvarar parfymflaskan i badrummet

Ljus, värme och fukt förstör doften av din parfym, så om du vill att parfymen ska hålla länge bör du inte förvara den där det är varmt och fuktigt. Det allra bästa är att försvara parfymen på en mörk och sval plats.

3. Du sprayar på fel ställen

Spraya parfym på de ställen på kroppen som är varmast och där pulsen känns. Det sägs göra att parfymen sitter bättre. Handlederna, armvecken, på halsen eller i knävecken är exempel på bra ställen att spraya parfym på.


Läs även 7 misstag alla tjejer gör när vi väljer behå

4. Du gnuggar in parfymen

Gnugga aldrig handlederna när du sprayat din parfym där. Det kan förstöra doftkompositionen. Låt den istället lufttorka eller badda försiktigt med handlederna mot varandra.

5. Du sprayar parfym på kläderna

Parfymens riktiga doft kommer fram när den möter varm hy. Så undvik att spraya parfymen på dina kläder. Att spraya parfym på kläderna kan dessutom förstöra dem.

6. Du använder samma parfym året runt

Solbränd hy kräver en starkare doft än blek hy. Tänk därför på att antingen spraya på lite extra mycket på sommaren, eller använda olika parfymer för olika årstider.

7. Du överdoserar

Även om du inte känner din parfym, så gör andra det. Det är aldrig härligt när någon har sprayat på sig för mycket parfym. Utgå alltid från regeln "hellre för lite än för mycket".

Bildkälla Josefin Dahlberg HarperAndHarley.com Josefine Lundhall

Gilla Modette på Facebook!