Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hudvård! Så blir du av med mörka ringar under ögonen

Dela på Pinterest
Blir du aldrig kvitt dina mörka ringar under ögonen? Lugn, Modettes skönhetsredaktör Evelina Forsell har tipsen som definitivt hjälper.

1. Serum

Du kanske redan använder serum i din hudvårdsrutin men kanske inte sett att det finns speciella serum just till ögonen. Serum, eller koncentrat som det också kan kallas, är en tunnare, ofta gelbaserad kräm som sjunker längre in i din hy än en dagkräm och därför gör mer för dina nya celler.

2. Undvik dagkräm

Använder du vanlig dagkräm under ögonen? Sluta upp med det direkt! Vanlig dagkräm är alldeles för tjock för huden under ögonen och kan orsaka obalans i form av till exempel millier. Hitta en bra och fet ögonkräm som antingen fokuserar på fukt eller att svalka och använd den efter ditt ögonserum för bästa effekt.

Läs även Skönhet! Bästa sättet att dölja röda finnar

3. Svalka och lugna

Är dina ögon svullna och puffiga blir dina mörka ringar mer synliga. Införskaffa dig en svalkande ögonmask du kan ha i kylen och lägga på någon minut på morgonen eller gör det så enkelt som att svalka dina ögon med en kall sked.

4. Drick mycket vatten!

Många försöker dricka mycket vatten, men det är lätt att gå tillbaka till våra gamla vanor. Att dricka mycket vatten hjälper dock dina mörka ringar under ögonen otroligt mycket, så försök att komma ihåg. Det ultimata är att dricka minst 8 glas vatten per dag.

5. Din kost

Om du har dåliga matvanor kan det synas på din hy. Dina mörka ringar kan ofta bero på för mycket salt i din mat eller för lite frukt och grönt. Tänk på att få i dig dina nödvändiga vitaminer varje dag!

Läs även Hudvård! Bästa knepen för dig med fet och oljig hy

Bildkälla Evelina Forsell Scincarebymalinr

Gilla Modette på Facebook!